Mungkin kita terlalu bahagia dengan sesuatu hingga terleka,lalu Allah uji kita agar kita tersedar. Mana mungkin perjalanan hidup seindah drama .

Sunday, July 29, 2012

TESt LAw 016...




hari ini.aku ada test law 016..i'm dying now..memang lah aku dah baca tapi aku blank..sebab aku memang menggelabah and maybe kurang prepare kowt,,,what u give,u get back...terima jer la kalau result memang teruk...aku dah berusaha tapi usaha aku masih belum mencukupi untuk aku mendapat result yang gempak...

mula2 aku bukak kertas soalan,aku nampak 2 solan .1st psl the features of MU and why it dissolved..n 2nd tentang compare and contrast between parliamentary system and presidential system...aku tekankan baca dekat 2nd question tapi tiba2 aku blank pasal the contrast between both system..lalu,aku menjawab saoalan yang 1st..dengan hati yang tidak tenang,aku menjawab..hati memang tak keruan..berdup..dap..dup..dap sahaja..getaran kian memuncak..cewah,ayat x leh bla...

nie la rupa aku


terasa macam aku kini masih form 5 bila aku menjawab soalan 1st ...yang lainnya,aku cuma jawab dalam english,,,,banyak term yang aku lupa...aper la naseb...
aku jawab n tiba2 aku blank,,,aku melihat panaroma orang2 sekeliling,,,semua tengah khusyuk menjawab dengan muka yang sangat confident...aku mulai rasai takut...aku berusaha memeras otak untuk melahirkan ilham..oh,please,brain...

tapi aku nak nasihatkan korang yang lain..janganlah ada yang balik dari test,hempaskan kepala atau what so ever...ambil ini sebagai pengajaran and do much better for the next test and final examination...

don't be like this ea...



Saturday, July 21, 2012

Hanya Aku Cinta Kau Seorang....,

1st ,nk ucapakn SElamat menjalani Bulan RamadHan...alhamdulillah,dapat berbuka puasa dengan family...berselera,sedap semuanyer...tiga trip aku makan.....

Aku baru jer mengkhatamkan movie hanya aku cinta kau seorang..dari movie ni,aku belajar cinta tidak semestinya untuk dimiliki..Kita perlu menepati janji yang dilafazkan walaupun itu akan menyeksakan perasaaan kita..Mukhlis bersusah payah mencari mR.Right untuk murni kerana dia telah berjanji walaupun sebenarnya dia mencintai murni..Murni pernah memandang ke arahnya namun ats sebab salah faham akhirnya murni berpaling kepada ayim...sayangnya...Pengorbanan melihat orang yang disayangi bahagia di samping orang yang mereka cintai,,,,sakit kan rasa itu.,

Untungnya siapa yang dapat mukhlis..dia sanngup mendermakan sekeping hati dia untuk ayim agar dia boleh melihat murni bahagia...so sweet tapi kalau aku berada di tempat murni,aku rasa sedih sangat....dah la mukhlis hensem..he3...Mukhlis la teman rapat susah senang murni...

Kan bez kalau aku dapat jumpa lelaki macam mukhlis,,yang ada hati yang luhur dan cinta sejati...



bait-bait kata mukhlis ,aku suka sangat2....
."Cinta Platonik tu satu perhubungan lebih dari sekadar kawan di antara sepasang lelaki dan perempuan. Tapi tiada unsur tarikan seksual atau pun fizikal..." ~Mukhlis~

Mukhlis: Nget, pejam mata.
Murni : Kenapa?
Mukhlis: Pejam la mata.
Murni : Cepat laa,gelap.
Mukhlis: Macam tu la aku tanpa kau..

"Bila kau sayang seseorang kau akan biarkan dia memilih dan terima apa jua pilihan dia, tapi bila kau cinta atau suka seseorang kau akan selalu menunggunya dengan setia dan tulus." ~Mukhlis~

"Aku mencintainya dengan sederhana seperti kata kayu kepada api yang menjadikannya abu." ~Mukhlis~

"Aku ingin mencintainya dengan sederhana." ~Mukhlis~

"Percintaan tu tugu kasih sayang yang kukuh, kolam persahabatan yang teguh, gunung setiakawan yang utuh, sungai kebahagiaan yang teduh, bersama susuri arus gelombang semua tu kena luahkan.." ~Ayim~

"Hari ini aku sedar bahawa janji itu jugalah cuma sebahagian daripada kata-kata.. dapat dirubah, boleh juga untuk dilupakan... Memberi janji mungkin mudah untuk melupakan tapi menerima janji... sampai mati diingati. Ada waktunya, janji juga menjerut hati sendiri... semata-mata untuk kegembiraan orang yang kita cintai..." ~Mukhlis~

"Lelaki gunakan istilah berkawan sebagai pembuka kepada setiap hubungan yang lebih serius, tapi perempuan gunakan istilah bekawan untuk memutuskan sesuatu ikatan......" ~Mukhlis~

"Permulaan cinta, kita biarkan orang yang kita cinta jadi diri dia sendiri. Kita tak perlu ubah apa-apa pun. Kalau tak, nampak macam kita pentingkan diri..." ~Mukhlis~


"Sesungguhnya kita tak pernah jauh..." ~Murni~

I lurve Mukhlis....