Mungkin kita terlalu bahagia dengan sesuatu hingga terleka,lalu Allah uji kita agar kita tersedar. Mana mungkin perjalanan hidup seindah drama .

Tuesday, October 30, 2012

RUNNING MAN

alright,,sekarang aku baru berjinak2 dengan "RUNNING MAN",,okey,aku memang lambat,,sukaty la,,,aku suka commander jong kook,,,sebab dia sangat cepat untuk detect trap di sebalik setiap mission,,sepanjang aku cuti sem nie,aku layan running man jer,,on9 pown,aku update status sikit2 jer,,sebab syok sangat tengok running man

okey,then,aku baru start tengok runningman dari epidode 40,and now baru episode 80...wow,sangat gilakan aku???yer,aku memang sangat gilakan k-pop,drama korea,n all about korea,,aku suka landscape mereka,,bila aku tengok running man,aku kagum tengok tempat2 di sekitar korea,,environment hijau masih terjaga lagi,,,landscape yang cantik,,sungguh memukau,,itulah ciptaan tuhan:)

let's go to running man now!!

Monday, October 22, 2012

CINTA,CINTA dan CINTA

assalammualaikum...

hye hye awak2 kat luar sana ,,,lurve u all so mch,,
alright,tiba2 otak aku ligat mencurah idea tentang cinta dan tanganku dengan pantas menaip dan terus menaip tentang CINTA..


aku rasa cinta itu subjektif,,setiap orang ada definisi sendiri tentang cinta,,mereka ada their own story about love,,mereka ada pengalaman yang berbeza tentang cinta,maka ada beribu2 definisi cinta,,cinta itu suatu perasaan sayang kepada seseorang yang disalurkan kepada jalan yang baik dan berteraskan syariat,,,cinta itu lumrah,namun yang menjadi perbezaannya,bagaimana seseorang handle perasaan cinta dalam diri mereka.,,bagi aku,aku ada banyak perspektif tentang cinta




definisi pertama:
cinta itu adalah anugerah yang perlu dijaga dengan sepenuh hati,,,disayangi dan menyayangi,,saling tidak menyakiti antara satu sama lain,,,ujian itu suatu perkara yang akan ditempuh bersama2 untuk mematangkan perhubungan tersebut..aku percaya,dalam setiap perhubungan,pasti ada badai yang melanda,ia adalah perkara yang akan berlaku,cuma masa yang menentukannya.kadang kala,ujian itu sunggh berat untuk diterima,tapi akibat " the power of love between two people",mereka mampu untuk mengatasinya,,dan menjadikan mereka saling menghargai antara satu sama lain





definisi kedua:
orang kata cinta dalam diam untuk suatu yang kadang2 perlu dalam hidup,,mendoakan agar pujaan ati bahagia bersama orang yang mereka sayangi,mungkin,aku percaya orang sebegini mempunyai perasaan yang amat mendalam terhadap pujaan hatinya sehingga sanggup mengorbankan perasaanya,,tapi,hakikatnya,penantian itu suatu yang amat sakit,perit,rindu apabila sering menanti pujaan hati memandang ke arahnya,,namun,ada juga sebahagian case ,,orang yang menunggu dengan setia ini dapat meraih cinta daripada pujaan hatinya di akhir story cintanya,,kesimpulan yang aku boleh buat,penantian itu boleh jadi perit,disemarakkan dengan perasaan rindu  sementara ia juga boleh menjadi sesuatu yang manis apabila diungkap dan disingkap kembali apabila dapat meraih cinta pujaan hatinya,,percayalah,tuhan akan memberi ganjaran yang leboh baik kepada orang yang menanti dengan setia dengan dua keadaan;
1.diberi peluang untuk meraih cinta pujaan hatinya di akhir penantian cintanya
2,tuhan memberi orang yang lebih baik daripada si pujaan hatinya dan mampu mengisi seluruh cinta di hatinya.


definisi ketiga:
"single" itu fun ,,,,i'm sue korang pernah dengar,orang kata,single itu cuma words jer..mereka yang bertahan untuk terus single,sebenarnya cinta mereka itu mahal.mereka akan berikan cinta mreka kepada orang yang benar2 ikhlas menerima mereka seadanya,,bukan dari luaran semata2,,,yes,aku akui zaman sekarang,sangat susah untk mencari pasangan yang menerima seadanya dan pasangan yang dipercayainya,,kebanyakan spesies yang dijumpai ialah mereka yang menganggap perasaan cinta itu hanya untuk seronok,berparti,tanpa mereka meyedari cinta itu adalah perasaan manusia,seklai rasa itudisakiti,sangat susah untuk disembuh dan dirawat luka2 yang terbentuk..jadi,mereka yang bertahan single nie sebenarnya mencari cinta yang sejati,,cinta yang boleh membawa mereka ke arah yang lebih baik,,mereka nampak jer macam ignore benda yang romantik,sweet,tapi aku percaya,jika mereka dah jumpai orang yang benar2,mereka akan jadi seorang yang sangat caring,loving,romantik dan sweet:)


love story?????------->sesuatu yang menarik untuk diulas:)
aku percaya setiap orang ada cerita mereka sendiri,,sama ada pahit atau manis,,tapi,,we can manage it to be a sweet story,,,yes,because,we are the actor/actres/editor/script writer....we can wite/draw our own story of love with our experience

Saturday, October 20, 2012

SEM 1,,kenali mereka,,hehe

assalammualaikum...

tamat sudah sem 1 kan,,alright,aku a,bil kesempatan untuk kenalkan kawan2 aku yang rapat dengan aku,,aku share masalah dengan mereka ..aku bergembira dengan mereka,,mereka yang banyak mengajar dan memberi nasihat dekat aku,,tanpa mereka,aku tak tahu macam mana nak hidup kat uitm shah alam ni

jeng2,,,,,jeng,,hehe

1.RAUDHAH


okey,dia nie memang segeng dengan aku,,otak2 gila,,selalu cakap aku tak matang:(..hahaha,,tapi,i don't care....dia pandai debate,,takut aku nak pandang dia kalau tengah debate,,hehe:P

2.SAM


ha,dia yang paling depan dan muka paling ceria tu lah,,dia nie pown okey,,gila2 dan kelakar,,,hehe:)


3.MAHIRAH


dia yang sebelah kiri,,okey,selalu jadi mangsa dengar luahan aku,,haha,sangat suka study rasanyer,,hehe:P

4,FAIZI



alright,dia pun,aku selalu share problem dengan dia,,pandangan dia boleh membantu,,dan dia selalu menganjing aku kalau dia dapat tahu scandal aku siapa,,hahah,,but,aku x kesah pown,,,:Pit;s so funny,,hahaha

5,QIELA


dia sama dengan aku..MRSM generation,,haha,dia pun sangat okey,,kalau aku ada masalah tentang law038,aku tanya dia

6.AZIDAH


hehe,,dia ni pemalu sikit,,tapi,sangat suka study:)


7.MIMIE


dia nie agak garang,tapi dia baik,,kalau kejr,sangat teliti,,,


8.NANI


nani,yang berdiri sebelah qiela,,x tau cam ner nak dapatkan gambar dia sorang,,hehe,,dia pown okey,suka study,n suka tanya dia kalau ada apa2 masalah berkaitan pelajaran


9.AMMERA


dia yang pakai baju t-shirt putih,,dia panggil aku "chingu",,haha,,dia pun otak gila2,,,

number tak bermaksud apa2 pun,,korang semua sama sahaja dekat dalam ingatanku dan akan terus diingati,,gud luck,semoga kita sama2 dapat mencapai impian masing2 dan keputusan yang cemerlang:)