Mungkin kita terlalu bahagia dengan sesuatu hingga terleka,lalu Allah uji kita agar kita tersedar. Mana mungkin perjalanan hidup seindah drama .

Wednesday, January 30, 2013

Kelas psycho :)

assalammualaikum

okey,sepatutnyer,rabu dan khamis,aku tak der kelas langsung,,tapi,petang tadi,lecturer psycho aku dengan baik hati nyer nak buat kelas,,mula2,memang agak malas la aku nak pergi tapi pikir2,kalau aku tak pergi,aku nak buat apa dekat bilik nie,,dah la,kolej mawar nie kosong,macam tiada penghuni..

kelas psycho,hari nie,aku kener jawab test ujian gaya bercinta..amboi,semua orang semangat time tue,,,aku asyik kenerkan orang jer,lagi2 raudhah,,dier baca komik,jadi aku berebut dengan dier,hero and watak ketiga dalam komik tue,,.ada 60 soalan tau,,aku banyak jawab tak pasti sebab aku tak pernah ada boyfie yer..lecturer suro bayangkan kalau ada,tapi aku tak boleh nak bayangkan,aku main hentam jer lah jawab,,,,hahaha..
aku dapat G4(Logical),,aku sama dengan raudhah..mahi pown sama...,,raser nyer macam tepat dekat aku,,G4 nie,orangnyer ada letakkan ciri2 pasangan ideal ,,like me,,aku suka lelaki yang comel,suka buat suprise,,suprise,jangan terlebih suprise sudah lah,boleh aku kener heart attack,,suprise tue bukan aku nak mintax bender2 yang mahal,,cumer a simple suprise,,contoh,dier cakap ,dier ada hal,jadi tak dapat datang date,tiber2,dier datang,,lebih kurang macam tue lah,,tapi,lecturer cakap,orang yang G4 nie,kalau terlalu ikut kriteria yang dia nak,kan jadi andartu la pulak,,ish3,,dahsyat tue,,aku tak der la macam tue,,sometimes,kawan2 aku cakap,aku macam lebih suka lelaki yang ala2 k-pop sebab aku suka artis korea(drama korea)...entah lah,i don't know,,act,ada 6 jenis gaya bercinta,,

abir pulak dapat G3(permainan),,G3 tue macam ala2 playboy n playgirl,,aku tak percaya abir macam tue,,sebab abir tue baik and islamic tau,,, ayat abir "memang lah ,dier mana boleh suker semua orang,dier cumer boleh suker bakal suami dier,,dier berkawan dengan semua orang",,eh,betul jugak,,maksudnyer,G3 tue bukan lah playboy/playgirl,,dier cumer suker berkawan dengan semua orang,tapi dier suker seorang jer,,maybe,orang lain yang salah interpret,,,betul2,aku suka jawapan abir,,

aku paling suker G5(pengorbanan),,so sweet,,tapi,jangan terlebih berkorban sudah lah,,

 another story :)
malam pulak,,,aik,tetiber aku kumur2 nak ambil wudu',air kumur2 aku ada darah,,gusi aku berdarah lagi,,,aish,,masalah dari aku akhir2 f5,x per,aku kuat orang nyer,,monster pown takowt dengan aku tau,,setakat gusi darah sikit,x kan darah kat badan aku boleh berkurang??melainkan aku adalah vampire!!!!*boleh jadi??*, hope everything will be okay:)

Saturday, January 26, 2013

my world become more better and happy...

assalammualaikum

hari nie, tetiber aku rasa duduk dekat mawar nie macam seronok la pulak,,nak berjalan tue,rasa macam aku berjalan di hamparan red carpet ABPH...dunia tetiber rasa macam cerah semacam dengan awak yang berarak cantik,,, rasa tenang ,aman angin sepoi2 bahasa,,,burung2 berkicauan,,rasa mcam aku duduk di istana,yang penuh dengan pelbagai perkara2 keajaiban,,,*amboi*,apa yang aku merepek,,sebenarnyer aku nak cakap duit elaun aku dah masuk hari nie,,heavennyer,,rasa macam bahagia giler macam perumpamaan cik Farha kat atas nie..paling penting,tak perlu lah aku mengikat perut yang memang sentiasa kosong lepas nie..

 roomate aku,nani yang bagi tau duit elaun dah masuk,,terus aku segar pagi tue,,aku rasa nak meloncat2 atas katil ,,tapi,malu lah pulak dengan roomate aku nie,,hahaha,,,kalau aku duduk sorang2,memang aku loncat2 sampai ke kipas,rasa macam nak jerit "aku dah dapat duit elaun!!!!!"heaven!!!,,i'm athlete,,*ceh,aku benci sport*



malam be4 tue,aku mengadu dekat azrina pasal duit elaun aku tak masuk lagi,,memang sedih giler kowt masa tue,,ingat parents aku tue kejer cetak duit ker kat bank negara??kalau parents aku kejer cetak duit kat bank,aku lah orang yang pertama akan ambil duit tue dulu dan bawa lari,,hahaha*aku nak ker  masuk lokap ??*..memang lah aku mampu,tapi malu kowt nak asyik mintak duit jer,,duduk dekat universiti tapi gaya macam duduk dekat sekolah asrama,,tak mahu macam tue,,,aku buat drama dekat azrina,,sangat stress biler pikir pasal duit elaun..


ayat azrina"alah,esok korang dapat lah",,and kebetulan,betul2 hari nie aku dapat,,memang bersyukur sangat,,tak sia2 aku and faez mengadu dekat azrina pasal duit elaun,,,boleh giler aku layan faez dengan azrina,,dierowang nie pulak macam dah kenal lama,,bez giler kowt balas2 komen dengan faez dan azrina,,,macam kami bertiga nie kawan sejak sekolah menengah lagi,,hahah,,memang aku banyak merepek,,*sebenarnyer aku yang menyibuk dekat komen dierowang nie*,,cool abeh..

sempoi+jadi diri sendiri+senget+kelakar = kami bertiga,,,hahaha,,,btw,i miss a lot kawan2 aku kat maktab dulu,,sangat2 rindu,,kalau diizinkan dan tiada aral melintang,aku kan jumper azrina minggu depan :),,hepi sangat2,,,

aku abeskan masa hari nie dengan baca komik maid maiden sunday,,akhirnyer,dapat jugak aku beli dan baca,,siri last,,koleksi ..suka sangat2,,

Sunday, January 13, 2013

susah kan......thanx la,sebab bagi saya kawan2 yang awesome

susah kan untuk lupakan semua perkara yang terjadi dalam hidup kita, ,susah kan untuk lupakan orang yang banyak memberi kenangan dalam hidup kita,,,susah kan untuk lupakan kisah sedih dan gembira dalam hidup kita,,,susah kan untuk lupakan kawan2 kita yang banyak menolong kita tak kira kita dalam susah atau  senang,,,susah kan untuk lupakan saat kita merasai manisnyer kejayaan dan pahitnyer kegagalan dalam hidup kita,,,susah kan untuk luperkan semua itu kan,,

hanya orang yang kuat mengharungi dugaan dalam hidup mmapu mengatasi semuanyer,,namun,mereka tetap takkan lupakan semua yang terjadi dalam hidup ,,semuanyer akan jadi sejarah dalam lipatan kamus hidup kita*inilah function aku belajar bm time spm,,hehe*

kadang2,,aku tertanya2 kenapa yer aku tak pilih course tue??padahal,kalau aku pilih course tue,aku akan satu tempat dan satu course dengan dia,yer,masa aku dapat tawaran tue,aku macam dilema,,aku nak tengok dier selalu ,,,tapi,,,,kenapa aku pilih course law yer??sekarang,aku ada jawapannyer sekarang,,,sebab kalau aku pilih course tue,aku still x kan boleh nak cakap yang aku sukakan dia,,aku jugak akan still pendamkan jugak,,itu hanya akan membautakan aku semakin seidh dan sedih,,biler aku pilih course law,aku dapat jumper member2 yang sangat2 awesome,yang selalu tahu memberi nasihat,,malah,aku sampai sekarang keep in touch dengan kawan2 baik aku kat maktab dulu,,ada jugak kawan yang dulunyer,aku biaser2 jer tapi sekarang,kami jadi kawan baik..sangat2 bersyukur dapat kawan macam ini,,awak2,x per la,saya tak dapat cakap yang saya sukakan awak,maybe sebab saya dan awak memenag tidak ditakdirkan bersama kowt,,tapi,saya sangat2 bersyukur sebab saya diberikan dengan kawan2 yang awesome macam dierowang nie,,,


nie eka,,,dier memang2 awesome sebab suker buat aku gelak,,,dier satu daerah dengan aku,MUAR!!!selalu balik saing dia,,, dier selalu jadi mangsa kener menganjing dengan aku,,dan dia sangat2 comel2..dier kelas sebelah dengan aku jer,,,dak uitm melaka,,dan aku sangat2 rindukan dia,,



nie pulak shahirah ramli,,dier pown sangat2 okey,,,classmates aku dulu,,dier suker buat lawak,,dan dia selalu dengar masalah aku,,aku rindu dia sangat2.....dak uitm bertam*jauh tue*

 nie pulak diba aziz,,dier nie pown okey,,,dier nie sat homeroom dengan shah tau*classmates,tablemate,roomate aku*sempoi2 jer,,dak silat,,woo..,,hahahaa..dak palam


dier nie azrina nordin,,dier nie pown giler2 jugak macam aku,,,orang sebelah negeri dengan aku ,MELAKA... keep in touch sampai sekarang tau...dak palam

-shah amirah
-izyan izzatie
-nurul syahidah

nie pulak kawan2 aku yang awesome masa aku pilih course law,,,

nie mahirah,,ore kelate,,,dier nie selalu jadi mangsa buli  aku dan selalu kener nganjing dengan aku,,hahaha,kecian2..,biaser la,aku kan jahat sikit,,so,dier nie kejer partner alu yang okey :)

nie cik raudhah yer,,,dier nie sangat2 pandai debate,,,jadi,aku semestinyer takut dengan dia,,dan dier sama dengan aku,suker korea,,huhu,,

 nie faez pulak,,dier nie satu lecture dengan aku,,kami bukan classmates,dier nie memang baik,selau dengar citer  aku..,tapi,aku dah tak ingat mcm mana aku boleh kenal dia,,dan dier pown samer jer,selalu jadi  mangsa kener menganjing dengan aku,,,haha,,kecian2,,

-sam
-nani
-qiela
-mimie
-azidah


thanx la kat awak,saya dapat member2 yang awesome nie biler saya pilih amek course law nie,,,aku harap ,,,kami berjaya walaupun lepas nie,masing2 akan ikut haluan masing2,,doakan aku berjaya walaupun apa2 pown terjadi,,,

Friday, January 11, 2013

TEST LAW 3,,OH NO!!!

assalammualaikum

aku bakal menduduki test law 3 pada 22 JANUARI 2012*ayat skema a,k,a pentol*,,hahaha,,btw,dah lama aku tak dengar orang lain cakap "pentol" selain dak skola lama aku..biaser lah,skola lama aku suker guner bahasa pelik2 tapi aku rasa macam comel la pulak ,,kih3,,,

aku pergi kelas ganti law 3 petang tadi,,dan aku terkejut biler lecturer cakap "kelas D,E and F,ader test ,22 januari nie ",,aku macam nak campak semua kertas aku dan berdiri ,nak buat bantahan *ewah,,sedap jer ko yer*,,x der la,aku gurau2 jer,,aku rasa macam excited nak buat test tue sebab aku nak tahu sejauh mana aku paham law 3 nie,,aku kan sengal+lambat pick up subject law,,paling excited part biler lecturer cakap ,tets nie keluar pasal criminal law jer,,, fuh,naseb baek,,criminal law ,boleh la jugak aku jawab,,sikit lah,,kalau law of tort,memang korang akan tengok kertas kosong tue aku lah,,

after that,lecturer suruh beberapa member aku explain pasal defence of negligence...aku dah berdebar2 dah,,takowt nama aku naik,,fuh,lega,nama aku belum pernah dipanggil dengan  lecturer setakat nie,,,korang2 nak tahu tak,semua yang bagi explain defence of negligence tue semuanyer star2 and hebat2,,aku memang bagi tepukan gemuruh dekat dierowang,,paling suker,bila part dier terangkan pasal contributory negligence,,memang sweet giler la kan dier bagi example,,haha,,example cuber nak jadi superheroe(cicakman) sebab nak selamatkan girlfriend ,,terbaek!!

so,aku balik dengan penuh keriangan sebab nama aku tak naik tadi,,di sini,saya ingin wish gud luck to member2 aku untuk test law 3 nie :)
 * mahirah
 * raudhah
 *nani
 *qiela
 *mimie
 *azidah
 *faez
 *sam

korang2 buat betol2 tau,,,aku tahu korang boleh buat,,,kiter samer2 dapat pointer gempak for second semester nie ,,,korang jangan jadi macam aku yang pemalas nie,,,if we try our best,we can success,,:)
aku doakan korang boleh berjaya dan buat test law 3 dengan berjaya :)


Thursday, January 10, 2013

have a nice day :)

assalammualaikum

alright,hari nie,aku rasa sangat sangat gembira..semuanyer yang terjadi mengikut apa yang aku harapkan,,cewahhh....bahan assingment bel 342 di terima dengan  mr,rajendra..siap dier puji tue,resource aku dan mahi sangat baik dan jadi contoh dekat classmates aku,,mr,rajendra jugak cakap dier terkejut dengan bahan yang kiterowang dapat cari..huhu*puas hati*,,memang siyes,aku rasa cam nak meloncat2 dalam kelas tue,tapi aku x buat lah,,cover la weyh,aku kan pelembut gitu *welk,rasa cam nak termuntah*,,so,thanx to mahi,sebab jadi partner aku yang bez !go mahi!go mahi!!,,hoorayyyy!!!!kami berjaya!!!



then,ader gap,jadinyer aku guner kan masa untuk tido ,,pergh,memang rasa sedap tido sebab semalam,kelas aku non-stop sampai pukul 7.30 n then,tido lewat coz buat slide show for bel 332,,so,hari nie,baru boleh tido dengan tenang..

ini kali pertama,aku datang lambat masa kelas lecture law088,,naseb baek,lepas aku duduk jer,lecturer masuk,aku masuk2 jer bilik seminar 2,memang malu giler la kan,,dah la lambat,tengok semua orang dah ader,,memang aku rasa macam nak tutp muka n jerit"ini bukan farah tau"..*kau ingat kau vvip,tutup muka konon*hahaha :),kelas law088 hari nie pown bez jugak sebab banyak gelak,,memang seronok giler la hari nie.

after that,kelas bel speaking,,huhu,macam biaser lah,aku mesti volunteer untuk jadi orang yang last2,,,tapi,aku bukan orang yang last2 lah,,orang pertengahan,,,madam cakap "keep it up",,huhu,,giler la,first time ue aku berani nak pergi depan selain lecturer sebut nama aku ...kalau aku yang volunteer pergi depan,memang ajaib giler la,,aku tak suker betol bender yang perlukan aku exposed dekat orang ramai,,tapi,sekarang,macam okey sikit lah...aku tunggu sampai the last person abes speech,,huhu,bangga aku ader kawan2 aku yang berani pergi ke depan dan buat speech,,*x macam aku,penakut*

okey,di sini ader iklan sikit yer...

8-10-tion...

hari nie,ada seorang kawan aku sambut befday dier ary nie,faez...ore kelate samer dengan mahi*eh,betol ker aku ckp nie,,*sowie kalo salah..ahahaha,,,naseb baek ,hari nie,have a nice day ,maybe sebab befday dier kowt,,kah3,,,entah lah,,alright,dier nie kawan aku,satu lecture,,dier sangat2 okey.suker share problem dengan dier,,cumer,aku belum citer pasal siaper yang aku minat *alah,orang yang aku minat dari f3 sampai sekarang*,,hahaha,,tapi,aku memang banyak membebel dekat dier,,telinga dier mestey dah penuh dengan bebelan2 aku yang senget dan sengal* btw,tahan jer la,yer faez,,so,to faez,hope segala impian awak dapat direalisasikan dan awak berjaya di dunia dan di akhirat,,friend 4 ever :)

Tuesday, January 8, 2013

positive,yeah

assalammualaikum




okey,hari nie kelas aku sampai pukul 12.30 tengah hari jer,,heavennyer,,n then,aku balik bilik dalam pukul 2.40 p.m,aku tido dulu ...aku bangun solat,n then tido balik ,,lama jugak aku tido,,,sebab badan aku sangat penat ...dah beberapa malam aku tak dapat tidur dengan tenang,,dalam pukul 3 pagi,aku akan terjaga,,aku tak tahu kenapa ,,dah dalam seminggu aku macam tue,,mungkin aku terlalu banyak berfikir,,,

lupakan pasal benda tue,,hari nie,tetiber aku ada semangat semula untuk belajar semula,,tak kira lah,aku memang kener repeat muet,tapi tue tak bermakna dunia aku akan musnah,,btw,tadi ,aku belajar law 3,,jawapan aku macam hampeh,,haha,tapi,soalan 1 (C),jawapan aku hampir2 aku dengan jawapan yang madam bagi,,lepas tue,madam terangkan apa yang sebenarnyer cara nak jawab,,huhu,rasa sangat seronok,,entah kenapa,aku rasa macam aku minat criminal law nie,,menarik,,biler madam terangkan macam mana nak jawab,aku rasa macam amazing lah criminal law nie,,memang lah kener banyak menghafal,tapi aku nak challenge diri aku untuk buat yang  terbaek for semester 2 nie..aku terasa diri aku  giler sekejap,,aku tak pernah ada rasa minat nak belajar subject law sebelum nie,,nie kali pertama,aku macam ,"eh,macam tue ker,,menariknyer,,masukkan case,definition,lepas tue olah ayat untuk buktikan statement kiter"...biarlah orang nak cakap aku nie giler,itu diri aku,,*ader org berani cakap aku nie giler ker??*hahahaa

bila aku pikir2 balik,ini baru sekali Allah bagi aku rasai keperitan belajar,,Aku baru rasai kegagalan dalam hidup nie,,alahai,baru sekali,,takkan aku nak rasa semuanyer berjaya,kan t aku jad sombong dan tak pernah rasai perasaan orang yang pernah berada di bawah,,nie sebab Allah nak beri peluang kat aku untuk menjadi lebih matang,lebih berjaya,lebih bersungguh,lebih baik dari semalam,,ambil peluang nie untuk berusaha2 dan lebih berjaya dari sebelum ni,,doakanlah aku akan berubah menjadi lebih baik :)

insya-Allah,lama2 aku akan minta law 3.semoga aku dipermudahkan untuk memahami setiap subject dalam semester 2 nie,,,,aku tak nak pandang ke belakang,just look forward and be a success...walau susah macam mana pun,aku nak harungi kesusahan tu jugak,,walaupun  aku tahu kadang2 aku akan menangis,terjatuh tergolek2,berguling2 ker,aku akan tetap akan bertahan...aku akan berusaha dengan bersungguh2 walaupun aku akan rasa sakit,menangis,susah sebab andai kata takdir memang sememangnyer tak berpihak dekat aku dalam bidang nie,aku takkan pernah menyesal seumur hidup aku sebab aku dah berusaha bersungguh2.....aku akan cuba sedaya upaya untuk buktikan aku boleh buat supaya kalau aku tak dapat further degree in law pun,aku takkan pernah menyesal dan salahkan parents /family aku,,ini apa yang aku pilih,,,

aku akan berusaha bersungguh2 untuk study sebab aku tahu,kawan2 aku jugak akan menyokong aku,,ada kawan yang selalu memberikan sokongan itu sangat indah,,ada kawan yang selalu menjadi pendengar yang baik ,mampu membuatkan aku jadi lebih kuat,jadi lebih matang...kita tak tahu,masa depan kita macam mana,,kita hanya mampu merancang,tapi Allah yang menentukananya,,namun,sebagai manusia,kita perlulah berusaha dan berdoa untuk dapatkan apa yang kita mahu,,kalau kita still tak dapat jugak ,mungkin Allah ada sedikan tempat yang lebih baik untuk diri kita,,cepat atau lambat semuanyer dapat diatasi dengan kesabaran kita dengan ujian itu..

bila aku lihat,kawan aku yang lain jugak bersemangat untuk teruskan study,aku jadi lebih semangat,,,aku tengok,kawan aku berfikiran positif dengan ujian tue,aku pun rasa "wah,bagusnyer dia,,x macam aku nie,,so,baik aku berubah"...kita boleh ubah masa depan kita kalau kita berusaha+berdoa dan seterusnyer baru bertawakal  :)