Mungkin kita terlalu bahagia dengan sesuatu hingga terleka,lalu Allah uji kita agar kita tersedar. Mana mungkin perjalanan hidup seindah drama .

Saturday, April 20, 2013

realiti kehidupan selepas asasi :)

assalammualaikum

        yup,aku dah habis asasi.. memang rasa sangat seronok setelah bergelar ex-asasian ,tapi yang sedihnyer bila nak tinggalkan kawan2.. huhu,itu bukan cerita yang aku nak tulis sekarang,.tapi,aku nak cerita kehidupan aku selepas asasi nie...

       hari2,benda yang sama aku buat... tak payah tahu lah apa yang aku buat,, kalau korang tahu pown,bukan boleh bantu aku pown.. benda yang paling seronok,part makan..semuanyer free...tak perlu risau makanan tue makanan johor ke,makanan pantai timur ker,makanan orang utara ker,,yang penting,mak aku reti masak sedap2.. memang akan berlaku kenaikan BERAT BADAN lepas nie..  tak per,orang kata ,chubby itu comel... phuih,perasan nyer aku ...

    kejer??  hmmm..rasa nyer pertengahan bulan 5 kowt...sekarang,masa untuk aku berehat2 setelah macam nak separuh mati struggle time asasi.. naseb baik aku nie masih terselamat tau.. :)  sekarang,menunggu masa untuk balik ke masa lampau,, WELCOME BACK TO  mrsm pontian :) yeah, i miss every moment ...

   new chapter in my life:) doakan result sem 2 aku cemerlang dan dapat sambung degree in law :) amin ~

Saturday, April 13, 2013

really appreciate them :)

assalammualaikum :)


nie semua barang kenangan dari mereka sempena habis asasi law.. yang warna pink,bawah tue,warna pink tue,mahi yang bagi,,, sorry,tak berapa nak clear... di sini,ada sedikit ucapan untuk korang2 yang tersayang :)

flying to :

♬ MAHIRAH 
  thanx sebab bagi shawl tue,,warna pink,girly2,, sangat comel2,, in shaa Allah,aku try pakai nanti time degree.. always remember me,budak bermasalah ..thanx jugak sebab selalu dengar masalah aku.. i'm really appreciate u in my life :) always pray for your success and in shaa Allah,kita sambung degree law sama-sama,, miss u and always sayang kau :) sorry for everything sepanjang dua sem nie... hope dapat jumpa kau lagi masa degree :)i will keep it well :)

  NANI 
   my roomate!!!,my classmate!!!! :) rindu giler dekat nani...rindu bila nani kejutkan pagi2 sampai terkejut.. sorry kalau kacau2 pasal tingkap tue..hehe,,,thanx a lot sebab bagi semangat untuk terus belajar dan berjaya dalam asasi law... first time,dapat barang warna hijau :) very2 love it :) in shaa Allah,nani boleh sambung degree of law,wait for me yer :)miss u so much :)i will keep it well:)

♬ FARAH IZZATIEY a.k.a WA 
  roomateku!!thanx a lot jugak sebab buat suasana bilik tue happy go lucky.. nanti ,tengok running man,jangan rindu kita tau..hehe.. kalau tengok lee seung gi oppa <3.ingat2 lah dekat kita.. thanx a lot jugak sebab pinjamkan nota,ajarkan kita.. thanx so much..  wa,jangan jadi lembut sangat tau,tegas sikit.. jangan menangis2 lagi.. miss u so much :)i will keep it well :)sambung degree law sama2 ea

 ♬ FAEZ
my lecture mate :) thanx and i really appreciate it, and very love it :).. i will keep it well :) ingat yer "budak2 stok surau" :) tiba2 teringat dekat lukisan awak...hahaha,, keep it up :) weee~  thanx jugak sebab selalu bagi advise untuk sambung degree of law :) in shaa Allah,nanti sambung degree law sama2 :) caiyok2..fighting!! u can do it well in semester 2 hari tue :) first time dapat barang   warna tue :)remember me as "budak pemalas". :)

siyes,kalau tengok barang2 nie,rindu giler2 kat korang... sometimes,rasa macam nak menangis,,bila tengok barang2 nie,teringat korang.. take care yer korang2 nie :) see u in degree,in shaa Allah :) raya,datang lah rumah,,hahaha  *bajet semua duduk dekat2 jer*

Sunday, April 7, 2013

home sweet home :) the last day di sini :(

assalammualaikum...



      akhirnyer,aku sampai di rumah jugak.. dalam pukul 6.30 petang.. sangat sedih untuk tinggalkan kawan2..wa,balik pagi2 ahad tue..nani pulak,balik after exam..hari terakhir tengok qiela,mahi,faez,wah,hannah,abir,raudhah,mimie,azidah,nani,aina,and all my classmate,sangat sedih.. after this.masing2 sibuk dengan urusan masing2...sambung degree,baru kita tahu kita bersama dengan siapa...kalau berjodoh di degree,i;m feel very happy..and thanx a lot untuk barang2 kenangan,,i'm really really really appreciate them :) aku akan jaga baik2,,, take care semua dan aku doakan korang berjaya di dunia dan di akhirat....

      sangat sedih bila fikir inilah kali terakhir kita akan jumpa..i'm gonna miss u all... korang semua baik2.. banyak tolong aku,banyak buat aku gembira... share story,lepas tue gelak sama2..bez giler..sporting giler..rasa macam baru jer masuk asasi..ceh,ayat!!! hari last day tadi,share story2,ketawa2,tak sedar pown hari nie hari terakhir aku kan pergi tinggalkan uitm shah alam nie..siyes,lawak giler tadi...  cerita macam2,menganjing2,, macam dah kenal lama jer kita nie kan,,padahal,asasi tak sampai setahun pown,,i;m really appereciate u all in my life :) hari last exam,amek gambar dengan korang sebagai kenangan,masa tue,dah rasa sedih... last paper exam,memang lah seronok,tapi bila tengok kawan2 semangat nak balik,hmm..tetiber,rasa suasana kat hostel tue lain :(

     tadi,tak sempat pown jumpa raudhah,abir... so,i send my love to both of u from my blog ea..hehe..so,aku tukar lagu blog,sebab nak rasa feeling rindu kat korang,,baca ayat kat ats yang gerak2 tue,khas untuk korang jugak...  sob3...  korang yang sambung degree law tue,take care and prepare mental dan fizikal ea..hahahaha... nanti,aku datang lawat court ,jumper korang ...

Friday, April 5, 2013

sedihnyer :( my roomate :(

assalammualaikum

so sad :(  roomate2 ku sekalian bagi hadiah sebagai kenangan.. tinggal lagi sehari jer,kiterowang jadi roomate...  sangat la comel2 roomate dua orang nie...bak kata,wa ,omei2..  tetiber,rasa sedih giler nak tinggalkan tempat nie..nie pasal roomate la nie. tengok la,apa yang dierowang bagi nie..

nie NANI bagi,,comel giler kowt,,for the first time,dapat barang warna nie,,biasernyer,purple..
nie,WA bagi,,sangat la sweet :)



i love my roomate a lot.. so,aku nak story2 pasal roomate aku nie,,baca ea...wajib baca..kalau tak,see u in court..aku jadi public prosecutor t..*perasan giler*

,
     
 nie nani,,dia classmate,and my roomate ..comel kan dia nie..nani,pandai tau,,dak DEAN LIST:) dia selalu suruh aku study sebab aku kan tak minat law dan malas nak study..suara dia comel2 jer bila marah aku..aku yang tergelak..kadang2 tue,dia pergi kat katil aku,dia cakap,"eh,farah,study la".. Nani ,rajin giler kowt..aku jer yang malas dalam bilik tue ,aku rasa lah,, dalam bilik nie,ada 3 kembar nama,,nama pown boleh kembar2 ea,,eh,suka hati lah aku nak cakap apa...ngeee~ geram giler kowt kalau dia buat muka,serius comel giler...sebab dia,aku study final exam nie..dia yang bagi semangat untuk aku belajar , i love her very much:) kalau aku tak paham,aku banyak tanya dia..dia selalu cakap,dia nie biaser2 jer kalau berbanding aku..errrghhh=.=...dia dah membuktikan spm tue bukanlah penjamin kejayaan akan datang,,semua orang boleh berubah... tengok dia study,aku rasa semangat nak study..dia nie sumber inspirasi,,macam HALLAYU STAR KOREA---->nie kalau tak tahu,cari kat uncle google jer,nescaya korang akan jumper.



nie pulak wa..dia selalu cakap dia tue omei2...dia nie contra dengan aku,,dia suka gier lagu melayu..kat bilik,aku dah boleh hafal lirik lagu yang dia nyanyi.."laptop farah nie made in korea..semua lagu kat laptop farah,semua lagu korea"------>eh,cam ner tahu??tapi,yang beznyer,dia jugak giler running man ,sama macam aku... kalau tengok kiterowang gelak2 dalam bilik tue,maksudnyer kiterowang tengah tengok running man,,kiterowang bukan orang giler ea...dia nie sangat lembut hati,kadang2 aku rasa geram sangat ,kenapa dia baik sangat?? kalau aku,tak der kuasa aku nak baik sangat...tapi,that's her... aku tumbuk2 jer orang yang kener kan aku,,*amboi,farha,ganas nampak*


so,that's my roomates.. masa2 terakhir dekat sini,kiterowang makan sama2,pergi dc sama2..sebab masing2 duduk jauh,,NANI duduk melaka,WA pulak duduk kedah,aku pulak duduk JOHOR YANG CANTIK:)... i'm proud to become johorean ..#EH