Mungkin kita terlalu bahagia dengan sesuatu hingga terleka,lalu Allah uji kita agar kita tersedar. Mana mungkin perjalanan hidup seindah drama .

Tuesday, November 3, 2015

There are a lot of things...



In time, I stumbled upon it, an inner calm and peace; and now I am beginning, to see and to believe, in who I am becoming, and I've yet to be - Lang Leav-
Hampir 5 sem belajar di sini rupanya.  Semester ni rasa paling sekejap, sedar2 tinggal cuma 4 minggu kuliah untuk menuju ke road FINAL EXAM.  Sama ada masa yang berputar laju atau terlalu banyak assignment sampai tak perasan waktu berjalan dengan laju. Aku pun tak pasti.  Masuk2 kelas, semua lecturer dah start tanya soalan2 yang kognitif * padu Kpd * aku masih tak mampu nak jawab;


        • Dah fikir apa nak buat untuk fyp 1?
        • Tools apa yang korang nak guna untuk fyp 1?
        • Process model apa yang korang nak guna?
        • Waterfall? Cari process model lain
        • Korang tue...
        • korang nie....
        • korang ....
        • korang...

Kognitifku masih belum berada di tahap Creating.  Time tu baru sedar, 'la, tinggal beberapa sem jer lagi nak stay kat sini".  Dulu, time kecik2 sem 1 , rasa 'adoii,lambatnya nak habis belajar'. Jealous oi tengok seluruh pelusuk celah2 upsi ni, akak2 abang graduate baling2 topi.. 

Selingan. Terjumpa dekat twitter. hehe, kalau lah konvo macam ni, aku nak pakai costume bentuk moderm wifi.
Boleh la bagi signal wifi  sepantas kilat boboiboy mana tahu ada yang upload gambar konvo on the spot. heh!


Kalau dulu, rasa sangat susah nak adapt dengan learning environment di sini. 

Hakikanya, macam gini lah. awal2 sem punya la senarai beribu azam2 baru,
akhir sem, semua nya jadi angan2 mat jenin. 


Orang cakap, keadaan macam ni biasa ni, like a nature .The rule is: You will receive a good news in unexpected situation and unexpected time after you try harder, and after you get through a lot of hardship. And vice versa.  There are a lot of thing that you must sacrifice to chase your dreams. Also, there a lot of unexpected thing, bad things will be happened equal to the amount of your bright future in the present.  Not forget it!

Life- long learning process.  Hidup ini ada pelbagai ujian yang kena hadapi.  Kadang2 tue benda yang kita tak expect boleh berlaku, boleh berlaku sekelip mata jer.  Sebab tu, kena treat life as experiment yang akan mematangkan diri kita and believe yourself because every child is an ARTIST.  Get ready to face any circumstances.  Cam gini lah jadi bila dah lama tak update blog, Ayat2 macam mak2 jemah sikit.  Maaf mak jemah!

Ehhh, tak lupa juga nak wish good luck dekat budak spm2 especially junior2 mjsc pontian a.k.a tun dr ismail.  Berakhirlah sudah ceramah pada hari ini. Yang melaporkan, farah karam tunggang terbalik.