Mungkin kita terlalu bahagia dengan sesuatu hingga terleka,lalu Allah uji kita agar kita tersedar. Mana mungkin perjalanan hidup seindah drama .

Monday, October 21, 2013

JODOH ITU MILIK KITA

assalammualaikum

"Jodoh itu rahsia Ilahi.dan DIA mengatakan awak untuk saya dan saya untuk awak "


tiba2 hari nie,aku rajin pulak kan nak update post entry blog banyak2... well,hari nie,hari isnin kan?? so excited nak tengok drama jodoh itu milik kita... please lah admin tue cepat upload episod  hari nie.. aku tak tahu kenapa aku suka sangat tengok drama nie.. tapi,yang pasti,aku sangat2 admire watak AARIZ DANIAL.. he's so a perfect guy. baik,sweet,penyabar,selalu mintak maaf kalau buat salah,sanggup berkorban,penyayang... yang paling penting,dia sangat respect family dia dan dia tak pernah lupakan jasa parents angkat dia.. how can I wish I will get to know a guy like AARIZ DANIAL. cerita yang sangat meruntun jiwa,at the same time,rasa macam sweet sangat cerita nie... bercinta lepas nikah pown boleh bahagia :)

masa tengok cerita nie,rasa macam beruntung nya dapat AARIZ DANIAL..dan beruntung jugak dapat DAHLIA... teach me how to appreciate everything,teach me  kadang2 benda yang paling tak disangka tue lah yang kita akan paling sayang.. dan drama nie jugak tunjukkan tentang friendship antara dahlia dengan dua orang kawan dia tue.. serius,sayang gila kawan dia kat dahlia sampai kadang2 nampak macam over protective la pulak ..

“Kita tidak dikahwinkan dengan seseorang atas sebab
jatuh cinta atau saling mencintai.Namun kita kahwin dengan jodoh kita.
Jodoh yang ditetapkan sejak azali.”

Petikan - petikan yang menarik didalam novel

Dugaan datang tanpa diminta

"Syafiq tak dapat datang.."
Dahlia mengerutkan dahi. "Apa maksud papa... dia tak dapat datang? Hari ini kan hari perkahwinan kita orang" Cikgu Darius diam. Tidak mampu untuk meneruskan kata-katanya. Tidak mampu jug untuk menympaikan berita yang dia sendiri tahu pasti akan meremkkan sekeping hati milk Dahlia.
"What happened to him , papa? Please don't tell me... dia ... dia involve dalam accident...." teka Dahlia , memberikan telahan yang difikirkn logik dan mungkin... menakutkan. Genggaman tangan Cikgu Daruis dirasaka makin kemas. Melihatkan reaksi bapanya itu. Dahlia jadi makin tidak karuan. Dia tidak sanggup memikirkan kemungkinan yang satu itu menjadi kenyatan.

"Apa dah jadi ni , bang " Kali ini Puan Inas mula bersuara. Dari Nada Suaranya, jelas kerisauan dan kebimbangan yang dirasakan. Cikgu Darius berpaling pada isteerinya dan mengeleng lemah sebelum kembali menatap wajah Dahlia.

"Tak , sayang. He's fine ... maybe." jawab Cikgu Darius setelah agak lama dia membiarkan soalan Dahlia tergantung tanpa jawapan.
"Dia .. dia dah .." Kata-kata Cikgu Darius terhenti. Kamudiaa dia mengeluh perlahan. Sesungguhnya dia tidak sanggup meneruskan kata-katanya. Tidak sanggup untuk memberikan khabar berita yang dia tahu akan meruntuhkn hati seorang pengantin.
"Mungkin Lia patut baca ni." Akhirnya Cinta Drius membuat keputusan untuk menyerahkan not yang diberikan oleh Tuan Haikal tadi. Y, nota daripada Syafiq, lelaki yang sepatutnya menjadi menentunya hari ini. Dhli memandang ayahnya dengan serba salah sebelum mengambil nota itu. Tngannya terketar-ketar, mengambarkan perasaan yang penuh gundah - gulana. Perlahan dia membuka nota itu sebelum dia mula membaca bait-bait tulisan tertera.


Buat Dahlia,

I'm so sorry. Saya ingat saya boleh meneruskan perkahwinan ini,
for the sake of umi. Tapi saya gagal!!!! Please forgive me....
Syafiq


Berulang kali Dahlia membaca nota pendek iyu. Cub untuk betul-betul memahami situasi yang sebenarnya. Syafiq dah tinggalkan dia? Pada hari perkahwinan mereka sendiri?



Keputusan yang berat hendak dilakukan. Demi sekeping hati yang uzur Dahlia akur.

"Please Lia. Tunikan permintaan umi. Umi merayu pada Lia." Puan Marina terus memujuk dan merayu. Kali ini Dahlia memdiamkan diri. Dia merenung wajah pucat dihadapannya agar Dahlia akan menunaikan permintaannya. Hati Dahlia terusik. Dia tidak mahu menunaikannya, tapi dia juga tidak sanggup menghancurkan harapan itu. Puan Marina bagi Dahlia telh banyk menderita.Terpaksa bertarung dengan penyakit kanser yang dihidapinya, terpksa menerima hakikat bahawa anak lelakinya telah membut tindakan yang bermulkan keluarga dan mungkin terpaksa menerima kenyatan bahawa bakal memantunya akan membenci dia . Takdir Allah pul mengatakan bahaw bakal menantu itu adalah Dahlia sendiri.
Dahlia menarik nafas dalam - dalam sebelum dia khirnya menganggukkan kepala. Perlahan dan lambat-lambat.
"Lia setuju. Lia akan kahwin dengan Aariz." Lemah suara Dahlia. Semua hadirin kelihatan terpanar. Aariz yang sedari tadi hanya hanya mmerhati turut terperanjat. Dahlia telah bersetuju untuk mengahwininya!
"Betul ke , sayang? Umi tak salah salah dengar, kan?" soal Puan Marina penuh dengan perasaan teruja. Dahlia hanya mengangguk lemah. seketika kemudian, tubuhnya ditarik ke dalam dakapan Puan Marina.


Kehidupan mereka bermula dengan persahabatan.

"Saya tak tahu apa yang patutu saya buat. Yalah, tiba-tiba aje saya yang ini single and available ada isteri. Tk pelik ke tu?" Dahlia mengangguk mengiakan kata-kata Aariz.
""So, apa kata we... we just go with the flow?" tiba-tiba Aariz memberi cadangan.
"Maksud awak?" tanya Dahlia tanda tidak mengerti kan maksud suaminya itu.
"Awaka just anggap saya sebagai kawan baru. Saya pun akan anggap awak macam tu. That you're a new friend of mine." Aariz memandang wajah Dahia yang kelihatan agak tergamam. Ya, dia akui cadangan itu agak gila. Dahlia isterinya yang sah. Tapi dia memohon agar mereka berkawan. Pelik? Tapi memang itulah yang baru saja meluncur keluar dari mulutnya.
Dahlia sedikit mengeluh. Cadangan daripada Aariz dirasakan aneh. Namun bila difikirkan balik, mungkin itu yang terbaik untukmereka dan situasi mereka sekarnag. Mungkin Aariz mahu dia berasa selesa dengan kehadiran lelak itu. Mungkin juga Aariz mahu dia mengerti bahawa dia tidk punya niat jahat terhadapnya.
Perlahan Dahlia mengangguk dan kemudian menghulurkan tangan kanannya "Friends?"
Aariz menyambut huluran tangan itu dn tersenyum lebar. "Yes, friends." Dahlia turut tersenyum. Tanpa disangka-sangka ketenangan mula bertamu dihatinya. Setelh apa yang terjadi, Dahlia tidk menduga bahawa dia akan berasa tenngbegitu. Dan yang lebih pelik. di berasa selamat berada di samping Aariz Danial.

Perkahwinan Aariz mengejutkan sahabatnya Joshua.

Joshua mengerutkan dahi.
"Wo, wo!!! wait. Kenapa macam suspens sangat ni? What have you done, Aariz?" tanya Joshua dengan wajah yang penuh syak wasangka. Aariz tergelak kecil.
"Apa yang aku dah buat? AKu tak buat apa pun. Aku just... kahwin. Itu je." Selamba jawapan Aariz sambil menunggu reaksi dripada sahabatnya. Joshua mengerlipkan mtanya berkali-kali. terpinga-pinga dan terkebil-kebil. Dan kemudian...."What??"
Suara kuat Jushua seakan menggegarkan kedai makan. Beberapa pengunjung lain mula berpaling ke arahnya, namun langsung tidak dipedulikan oleh Joshua.
"Woi, janganlah jeritkuat sangat! Kau ni ak boleh ke control suara kau tu?" marah Aariz pada Joshua. Matanya melilau melihat sekeliling sambil kepalanya ditundukkan beberapa kali tanda memohon maaf. Joshua tidak menjawab. Matanya dijegilkan sambil tangannya mengurut dada. Keadaannya tidak ubah seperti seorang yang baru sahaja melihat hantu.
"Josh , Joshua.." Aariz memanggil Joshua beberapa kali. Dia tidak pernah meyangka macam itu sekali reksi yang akan diberikan Joshua.
"Did you just tell me that you, Aariz Danial have got married? You? Out of all people." Akhirnya Joshua bersuara. Serius.

Kerana memburu cinta Alya Syafiq sanggup meninggalkan tunangnya di hri pernikahan.

"Awak kan tahu? Saya ank kahwin dengan awak. SSabab saya .. saya cintakan awak. Terlalu cintakan awak. sambung Syafiq lagi. Alya tetap diam tanp sebarang kata.
"I leve you, sayang. I love you so much. Bagi saya peluang lagi, ya. Sekali aje . Saya janji, saya takkan marah-marah, saya takkan kawal awak lagi. Awak... awak boleh buat apa sahaja yang awak nak. Please, sayang.." kali ii Syafiq mula merayu. Tanpa disangka-sangka, Alya tiba-tiba sahaja ketawa. Entah apa yang mencuit hati Alya, Syafiq juga tidak pasti. Berkerut dahi Syafiq, tanda tidak senang dengan ketawa Alya. Ketawa itu seolah-olah mentertawakan dirinya.
"Sayang? cinta ?" soal Alya diselangi tawanya yang masih bersisa.
"Awak janagn nak bua lawak kat sinilah , Syafiq. elama tiga tahun saya bodoh percayakan kat-kat awak tu. Cukuplah! Cukuplah tiga tahun saya memperbodohkan diri saya kerana awak. Saya biarkn awak control saya semahunya sebab saya ingat itu caranya awak mencinti saya." Alya membentak.
"Huh! Saya memang bodoh!" Alya menyambung lagi. Kali ini mengutuk dirinya sendiri pula. Syafiq mendiamkan diri, sengaja tidak mahu membalas kata-kata Alya sudah semakin mencabarnya. Hanya matanya yang masih membalas renungn berani Alya. Syafiq dapat melihat rasa benci yang dlam pada sepasang mata Alya. Dan Syfiq sedar rasa benci itu ditujukan padanya.
"Let me tell you something, Syafiq. Selama tig tahun kit bersama. Awak sebenarnya tak pernah sayangkan saya. Jauh sekali cintakan saya. Apa yang ada dalam hati awak tu .." Alya menghentikan kata-katanya dan menerik nafas panjang. Dia tahu apa yang bakal dia katakan ini pasti akan membuatkan Syafiq mengmuk. Namun Alya sudah tidak peduli lagi. Biarlah apa akan jadi lepas ini, yng pasti dia mahu meluahkan apa yang dirasakanny selama ini.
"Apa yang ada dalam hati awak tu cuma raa benci dan cmburu awak pada abang awak." Dengan berni Alya menyabung katanya. Tersirap darah ke wajah Syafiq. Wajahnya berubah menjadi tegang.

Setelah gagal mendapatkan cinta Alya , Syafiq kembali menuntut janji.

"Fiq jangan nak tuduh abah dengan umi yang bukan-bukan," balas Tuan Haikal selepas pelbagai tuduhan dilemparkan oleh Syafiq. "Fiq yang tinggalkan Dahlia semasa hari perkahwinan kamu sendiri!"
"Tapi Fiq tk mintak abang gantikan Fiq!" bidas Syafiq pula. Terlopong mulut Tuan Haikal dan Puan Marina dengan jawapan berani Syafiq. Langsung tiada riak menyesal atau bersalah dalam jawapan itu.
"Abah dengan umi memang sengaja, kan? Sengaja nak bagi Lia pad abang.!"
Pang!
Tiba-tiba satu tamparan padu hinggap pada pipi kiri Syafiq. Tercengang Syafiq dengan tindakan ibunya. Tuan Haikal turut terperanjat.
Dada Puan Marina berombak dengan laju. Tangannya yang baru sahaja hinggap pada pipi anak kesayangannya terketar-ketar.
"Umi?" getus Syafiq, langsung tidak menyangka ibu yang selama ini tidak pernah langsung berkasar dengannya boleh pula menamparnya begitu.
"Ba.. bagi Lia pada abang?" Terketar-ketar suara yang keluar dari mulut Puan Marina.
"Fiq ingat Dahlia tu barang ke ?? Boleh tinggal, boleh ambil, boleh bagi pad orang sesuka hati?" soal Puan Marina dengan penuh emosi. Air matanya sudah mula bertakung pda tubir mata. Tuan Hikal cepat-cepat memeluk bahu isterinya, cuba menenangkan hati wanita kesayangannya itu. Syafiq mengangkat tangannya dan menyentuh pipi yang telah menjadi habuan ibunya tdi. Sesaat kemudian bibirnya mula membentuk senyuman sinis.
"Bukan ke dulu umi yang beria-ria sangat nak Fiq dengan Lia, Now umi nak dia dengan abang pula. So, siapa yang anggap Dahlia macam barang sekarang ni?" balas Syafiq perlahan, sedikit menyindir.
"Syafiq!!!" tengking Tuan Haikal.


Rahsia yang lama tersimpan cuba dibongkarkan

"Aariz." Pendek jawapan yang akhirnya terpacul keluar dari mulut Syafiq.
"Huh?"
"Apa yang awak nak daripada saya adalah jawapan kepada soalan cepu emas kita.."
"Siapa Aariz sebenarnya..?" Dahlia menyambung sendiri dengan perasaan sebal dalam hati. Sungguh! Dia memang cukup geram dengan tingkah Syafiq yang tidak habis-habis ,ahu menyebut entang soal itu. Dia bosan.
"Rasanya saya dah bagitahu awak, kan ? Saya akan..."
"Tunggu jawapan tu daripada dia? Oh, yalah! Awak ada cakap something hari tu. Pasal... rasa hormat antara suami isteri am I right?" kali ini Syafiq pul yang menampuk kata - kat Dahlia. Dahli mengetap bibir. Dia sedar Syafiq sedang memerlinya.
"Lia, Lia .. kenapalah awak ni naif sangat Awak betul-betul ingat dia akan bagitahu awak ke Kalau dia nak, daripada awal lagi dia dah buat macam tu." Syafiq menyambung lagi dengan lagak bersahaja. Terdiam Dahlia buat seketika. Dalam hati, dia mula mengakui akan kebenaran kata-kata Sqafiq. Tetapi dia tidk akan sesekali mengakuinya dihadapan lelaki itu. Jika ada yang mengatakan bahawa dia ego, jika ya, dia mengaku. Bila di hadapan Syafiq, egonya akan jadi melambung tinggi!

Segalanya terjawab bila Umi menceritakan demi kebaikan bersama.

"Dia diculik dan diperkosa."
Terbeliak mat Dahlia. Pantas tangannya menekup mulut.
"Gang-raped. Lima lelaki. Tak... lima syaitan yang beropengkan manusia!!!" Dahlia terkaku. Tangnny masih tetap dimulut. Fikiran dan hatinya mula mengabarkan penyeksaan dan keperitan yang dialami Edna Dia juga akhirnya semakin dapat meneka ke mana akhirnya cerita ini akan menjurus.
"And she got pregnant." Spontan Dahlia memejamkan mata. Dan sepantas kilat juga wajah tulus Aariz muncul dalam fikirannya. Mata Aaris yag cantik dn sentiasa bersinar, senyuman manis Aariz yag punya kuasa istimewa yang menyenangkan hatinya, pandangan lunak Aariz yang selalu menghimpit emosi Dahlia.
"Aariz." Tanpa sedar tercetus nama suaminya saat Dhlia menjatuhkan tanganny yang sedari tadi elok melekat dari mulutnya. Kedua-dua matanya dibuka kembali dan pandangannya jatuh pada umi yang sedang mengangguk lemah.
"Yup, Edn mengandungkan Aariz."" Teringat Dahlia pada kata-kata Syafiq yang pernah mengatakan bahawa dia akan merasa jijik terhadap suaminya. Jadi inilah maksud lelaki itu?
"So sebbtulah Aariz rasa dia tak layak untuk Lia? sebab dia dilahirkan dengan cara macam tu?" soal Dahlia perlahan. Puan Marina melepaskan keluhan berat seraya menggeleng lemah.
"Bukan itu saja sebabnya." Berkerut dahi Dahlia . Apa lagi yng ad disebalik siapa Aariz sebanarnya?

sinopsis nie sampai episod yang disiarkan :) so,jom lah tengok ..tak sabarnya :)







sweet,moment..Eat together :) HAHAHA,laila n miemiey :P

assalammualaikum

alright,hari nie,aku ,miemiey and laila buat kenduri ,yang mangsanya rumah aku... koktel yang sedap,nyummmmm2... aku rasa macam dekat rumah aku kat johor ,makan ramai2... jenuh nak habiskan koktel tue.. yer la,makan 3 orang dengan koktel yang penuh dalam mangkuk besar... lepas jer kelas library tue,aku,miemiey and laila terus jer mulakan aktiviti buat koktel.. sebenarnya,plan tue dah discuss masa sebelum cuti raya haji lagi.. punyer la semangat,lepas jer cuti,terus buat plan nie...amek kaw,penuh satu mangkuk besar,ingat kan mula2 sikit tau... masa tengah makan,memang terfikir macam mana nak habiskan.. so,mulalah "paksa-memaksa" habiskan koktel tue... lepas makan koktel,kiterowang kener makan nasi jugak.. huh,perut rasa macam nak meletop!!!!!

   tetiber,laila bawak kek buatan LAILA SDN.BHD.. fuiyooooo!!!!! ada ciri2 calon isteri mithali nie :P..hehehe.. memang hari nie,kejernyer makan jer,... kejer assignment ke laut pulak yer... gather sama2 dengan miemiey and laila macam kiterowang dah terpisah lama jer.. padahal,miemiey tukar kolej dekat belakang jer... tapi,dierowang nie lah pemeriah rumah aku...  ada sesiapa nak rasa koktel nie??memang sedap weyh.. tapi,sorry,koktel tue dah masuk dalam perut kiterowang... nanti kiterowang bukak gerai .. HAHAHAHA..

macam2 cerita keluar tadi..al-maklumlah cuti seminggu kan... semua topik kiterowang sentuh sampi jadi bahan lawak..
koktel kiterowang .. hehesorry,cuma nampak ice2 jer.. sebab kiterowang x nak yg tengok gambar nie jelez :P




melantak sampai perut kenyang!!!!

aik,nak jual ker koktel nie??? Cc:laila :P

kek yg laila buat ... boleh jadi calon isteri mithali nie :P
p/s to laila :lain kali buat kek macam2 lagi ea... cheese cake,blueberry cake :P
p/s to miemiey : rindukanlah kiterowang

Sunday, October 6, 2013

student life :) drama Jodoh itu milik kita ❤ ,sweetnyer

assalammualaikum

     dah berminggu2 aku masuk ke dunia degree.. tak sedar pown,dah cukup sebulan aku duduk kat sini... rasa macam mimpi.. well,student life,campus life,semuanya agak mencabar bagi orang2 yang baru semester pertama nie... everything nampak susah untuk diterima dalam otak nie... maybe,aku belum biasa lagi dengan scope pelajaran course nie,cuma masa akan membuatkan aku lebih matured dan mampu handle kesusahan tue.. student life,memang sangat busy dengan schedule yang ada nie...busy dengan koku,aktiviti2 kolej,assignment.... rasa macam nak pengsan nak siapkan semua assignment *amboi,hiperbola betol*

      tapi,aku sempat jer keluar melawat2 pekan kat sini dengan member2.. yer la,takkan lah aku nak menghadap buku 24 hours,kan orang kata,aku tak der life pulak... entah2 apa kan ... aku pergi mana??? tak perlu tahu,sebab bukan urusan korang kan..yang penting,aku pergi mencari stok2 makanan kat bilik..  sejak bergelar student semula,perut aku nie memang tak makan insurans..asyik rasa lapar jer,huh! nasib la kan dapat tuan macam aku yang suka melantak jer kan... sudah la farah oi,jangan citer pasal makanan lagi,nanti ada orang yang rasa lapar pulak ... tapi..tapi...tapi kan,aku teringin sangat2 nak merasa cendol kat sini..nampak macam sedap jer... hari tue,aku dah try makan sate,well,okey la..tapi,sate kat muar lagi sedap,sebab parents aku yang belikan... hehehe :P

      aku kan suka mengusik roomate aku..mentang2 lah dia kecik kan.. alah,sekali sekala kan..sweet gitu.. hahahaha...  and now,,believe me,aku dah layan2 drama2 melayu nie..aku dah layan cerita "JODOH ITU MILIK KITA" dengan "LOVE U,MR.ARROGANT"... bravo,farah!!!! melting habis la tengok cerita jodoh itu milik kita... alahai,Aariz Danial(farid kamil) sangat2 sweet.. untung kan ada husband macam tue.. *eh,farah!!!!**blushing*...  aku tahu,semua gegurl2 kat luar sana ,pown nak macam tue kan ...aku marathon kowt tengok drama nie.. alahai,tak suka adik Aariz.. *fans emotional* bercinta selepas nikah nie,memang sangat sweet... so,tak perlu nak over sangat bila bercinta kan,sebab jodoh itu ketetapan Allah :)*ingatan dekat diri sendiri jugak *.. ◕ ‿-。

 aku tengok drama2 nie pown sebab dua orang classmate aku,laila and mimiey nie tengok.. lama2,layan weyh... tak sabar nak tengok sampai episod terakhir... study2 jugak,tapi kener la enjoy2 sikit.. bila tengok drama2 nie,rasa tak der la stress sangat time study.. Take 5 la katakan *take 5????*



alahai,sweetnyer.. bagus2,ada orang yang penyayang.,..melting habis...

yang nie,aku gelak2 jer tengok lakonan mak hero tue..siyes,kelakar

Tuesday, September 24, 2013

RINDU!!!!!! mereka #BFF

assalammualaikum



tetiber,aku terasa macam nak buat post entry blog nie.. RINDU!!!!! ya Allah,serius ,aku sangat rindukan member2 aku... setiap masa,aku teringat dekat dierowang,rasa macam nak menangis.. #BFF nie lah yang selalu ada bila aku ada masalah dan ketika aku gembira... Aku sangat2 rindukan mereka : : EKA,AZRINA,SHAHIRAH,DIBA,SHAH,IZYAN,SHAHIDAH,RAUDHAH,MAHIRAH,NANI,QIELA,ABIR,MIMIE,AZIDAH,WA,AINA. and semua kawan2 asasi...... suddenly,aku terbaca post azrina.. tiba2,rasa sangat sedih dan rindu yang teramat.. kalau boleh,aku nak sangat jumpa dierowang nie... bila Az cakap nak call,cepat aku amek phone aku letak kat tepi... Aku call Az,dengar suara dia jer dah buat aku sedih.. memang rasa macam banjir nak melanda kat bilik aku nie.. tapi,so sorry,aku hanya mampu call sekejap jer... aku tak pernah rasa rindu yang macam nie,rindu yang membuatkan aku nak menangis..bila kita semuanyer jauh2,aku rasa macam alone kat sini.. tak der siapa yang aku nak share problem.. i really need u  {。^◕......◕^。}..kadang2 rasa macam nak kembali ke waktu dulu,dan ulang kembali apa yang kita pernah buat sama2 dulu.. menganjing sjkt,bom tanah,HS ,chipmunk ,k-pop la dan lain2.. sangat2 rindu suasana macam tue.. sekarang pown bukan senang nak jumpa balik sebab semuanyer berada dekat negeri lain2... how can I wish I can have a power to control the time macam dalam running man tue.. heheeee~ dulu,selalu berangan2 nak pergi further study kat oversea,tapi kalau nie pown jauh sikit dalam malaysia jer kowt,aku dah homesick sebab rindukan korang... rasanyer aku terjun kowt dari aeroplane tue, kalau rindukan korang... 


: : aku teringat time aku datang palam ,nak jumpa diba dan azrina...
: : aku teringat masa aku ,az dan diba pergi ke Setia City Mall
: : aku teringat eka,shirah,az, pergi amek sijil spm dekat maktab
: : rindu nak makan takoyaki sama2...
: : aku rindu time kita study sama2 masa nak spm
: : aku teringat masa asasi,semuanyer
: : rindu nak makan ayam penyet sama2,rindu pergi ICT sama2
: : rindu kelas asasi dulu,classmate,lecturemate,coursemate n segalanya
: : aku teringat semuanyer tentang kita



☂ Maaf bila ada yang terluka sepanjang persahabatan ini...
☂ Maaf jika tak mampu menjadi yang terbaik
☂ Tapi,aku sangat SAYANGKAN dan RINDUKAN korang

"I will be with you even when you're in pain
In this hard world,that one person that made me smile is you
If you're in difficult ,then just stand there..because I will go to you
Dear friends,
I draw out your face and your name all days
because I really really miss all of you"
dan tak lupa jugak,kawan2 sekolah rendah.. time tue,masih belum cukup matured dan aku tahu,macam2 aku dah buat..sorry jugak dekat korang kalau aku ada buat salah apa2 ker :)

Saturday, September 7, 2013

berakhirnya orientasi,prepare untuk kelas yang pertama :)

assalammualaikum

yeah!!!maka ,dengan ini,berakhirlah minggu orientasi di upsi secara rasminya... dan dengan rasminya,aku telah menjadi mahasiswi di sini sebagai pewaris anak kandung suluh budiman... excited2 jugak tapi jangan lalai sampai abaikan pelajaran... di sini,terasa sangat nyaman dan mendamaikan..suasana di sini sangat cantik dengan berlatarbelakang banjaran titiwangsa..

kolej ku,syurgaku :) ngeeeee~


selama sepanjang orientasi nie,rasa sangat seronok sebab dapat banyak info yang sangat2 berguna terutamanya ptptn.. berakhirnya majlis ikrar tadi,so,aku akan cuba sedaya upaya untuk menunaikan ikrar akur janji tue dengan sebaik yang mungkin.In shaa Allah,aku akan berusaha dengan bersungguh2 untuk menjadi pelajar yang rajin.:) aku sangat suka dengan suasana kampus kat sini..

semestinya ,aku rasa sangat2 excited untuk pergi ke fakulti.. memang lah sudah ada pengalaman masa di asasi tapi kali nie,tempat yang berbeza,jadi aku assume mestilah persekitaran dan perasaan yang berbeza..hopefully,dapat buat yang terbaik di sini,sebab inilah masa depan aku..tidak samar2 lagi untuk meneruskan impian.. Pastinya,kita yang perlu mind set kan yang kita mampu lakukan yang terbaik walaupun ada pelbagai ujian ..selamat berjuang!!!! walaupun dalam minggu orientasi,tapi rasa enjoy jer..relax2 jer dengan keadaan di sini..

sempat lagi tue :P
so,next week,kelas pertama akan bermula.... Dengan semangat yang masih berkobar2 nie,in shaa Allah bersemangat sehingga 4 tahun akan datang,mari kita lakarkan kejayaan di sini dengan dihaisi memori2 indah :) ambil iktibar dari perkara2 yang lepas dan teruskan kehidupan dengan lebih semangat dan berusaha bersungguh :) everything will be okay,I can survive :) FSKIK,I'm, coming ..next week,kita jumpa ea..

Wednesday, September 4, 2013

tibanya di bumi upsi :)

assalammualaikum

sekarang,aku tidak lagi berada di rumah... uwaaaa~ sekarang,berada di tanjung malim,for the first time..homesick.. erkkkk!!!! jangan nak homesick2 sangat la farah oi... masih berada di minggu orientasi,tapi sangat seronok.. sebab apa??? sebab aktiviti kat sini tak der la mementakan sangat setakat nie lah,,just enjoy myself ..sesi berkenalan,bergelak2,jumpa member lama sikit2.. then,part paling menyedihkan bila raudhah hantar mesej gambar dierowang kat ukm.. so sad :( ... terserlah ciri2 lawyer2 kat muka dierowang.. so happy because of them.. saat tengok gambar tue,tiba2 rasa rindu sangat2 kat dierowang especially for nani,raudhah n abir!!!!! mahi sekarang di usim,sambung law jugak..wah,style la dierowang nie..

hari fisrt day daftar kat sini,pagi2 buta dah dapat mesej dari member2,raudhah dan lain2 wish "selamat menjadi warga perak"..amboi,hahaha.... tg,malim nie x der la jauh sangat dari kl..boleh jer kita roger2 hujung minggu ea raudhah.... btw,aku jumpa member asasi ,izzatie.. seronok bila jumpa member yg kenal and satu course... x der la t x der geng.. everything will be okay :) semuanya ramah2 belaka kat sini.. cool habis la .. duduk kat mana2 jer,akan ada orang yang akan tanya asal dari mana,nama,course ... daebak!!!!! 

kat sini,budak2 lepasan asasi/matrik la paling muda.. tapi,beza dgn budak stpm cuma setahun jer..semua macam tak kesah..semuanyer layan macam member2 jer... mula2,kekok jugak tapi,bila dierowang macam cool,so,layan macam member2... part paling tak membosankan bila tunggu bas.. hahaha..agak2 tunggu bas nak pergi dewan tue lama,mulalah call parents ,akak2,mesej kawan sana sini..tanya khabar,so x der i
stilah boring kat sini.. happy jer :)




Monday, August 12, 2013

setiap perkara ada titik perpisahan nyer ...

assalammualaikum


  alright,hari ni,macam biaser lah ,aku pergi tengok siaran raya kat tv..cerita magika ..aku tengok sikit2 jer sebab at the same time,ada kener buat kejer lain.. aku sempat la tengok part last filem magika nie.. tertarik dengan lirik lagu yang dinnyanyikan mawi dengan diana danelle.. "setiap pertemuan pasti bertemu dengan  titik perpisahan"..
yes,betul kan?? setiap perkara bersifat sementara,akan ada waktu kita berpisah dengan semua yang kita kecapi dalam hidup..

        "setiap pertemuan pasti ada perpisahan"
        "setiap benda yang hidup pasti akan mati"
        "hidup ini ibarat roda.sekejap di atas,sekejap berada di bawah"

Setiap apa yang kita miliki,kita akan kehilangan sama ada kita sanggup atau tidak,sama ada kita sedar atau tidak,sama ada kita hargai atau tidak... Suatu hari ,kita akan kehilangan orang yang kita sayang..orang yang kita sayang termasuk family,kawan,suami,isteri,adik,kakak,abang dan seterusnya....mungkin sebab jodoh kita dengan dia sudah tertulis sampai di situ.. berpisah kerana tiada jodoh,berpisah kerana ajal sudah tiba,berpisah kerana takdir kita bertemu dan bersama dengan orang yang lebih berhak..Kita tak pernah tahu bila waktu perpisahan itu tiba dalam hidup kita.. yang pasti,kita perlu redha dalam menerima qadha' dan qadar.. bukan semua perkara yang kita mahukan akan mejadi milik kita..kadang kala,kita hanya mampu memilikinya sementara sahaja,namun kita perlu bersyukur sebab kita berpeluang untuk merasainya ...


  Memang lumrah,setiap perkara akan ada waktu ia datang dan pergi dalam hidup kita.. itu hakikatnya,jadi kita seharusnya tabah sewaktu ia pergi dan yakin lah akan ada sesuatu yang datang dalam hidup kita untuk menggantikan kesedihan tue..As example,kadang kala,family member kitap pergi meninggalkan kita buat selama2 nya secara mengejut.. memang akan terasa macam tersentap,kehilangan sangat2,tapi ingatlah,mereka itu semua pinjaman dari Allah kepada kita..yang hidup pasti akan mati suatu hari ..jadi,sebagai ibu bapa,anak,adik,kakak,abang,suami,isteri,datuk,nenek,cucu perlu hargai setiap orang yang menjadi sebahagian dalam hidup kita..



 one thing.. benda yang paling selalu kita baca dalam akhbar or mana2 source ..hari tue,dalam bulan lepas kowt,aku ada terbaca kes bunuh diri sebab putus cinta,kes buang bayi sebab kekasih tak mahu bertanggungjawab.. whatttt???? hey,come on lah.. ini cuma pendapat aku jer la kan. kalau boyfriend/girlfriend korang tinggalkan korang,baik korang tak usah nak merayu2 balik...lebih baik cari orang yang tahu menghargai korang.. sayangilah diri sendiri..dekat dunia nie,masih ada ramai orang yang akan jatuh cinta dengan kita dan setia dengan kita..tak perlu bunuh diri,toreh tangan sebab nak ex bf/gf kita kembali dekat kita.. kalau dierowang tinggalkan korang,jodoh korang di luar sana masih ada menanti kita ... kes buang bayi tue,korang tak perlu nak serah body korang untuk bf korang semata2 nak buktikan cinta korang..hey,kalau dia betol sayang dekat korang,dierowang akan jumpa terus wali korang n nikah..  jangan nak berkorban sangat lah ,jangan nak takut sangat kena tinggal dengan bf/gf korang...

 
"when u really matter to someone,that person will always make time for u.no excuses,no lies and no broken
promises"


kalau dia betol2 sayangkan korang,derowang akan tunggu korang,tunggu korang sampai korang dapat terima diri dia seadanya..tunggu korang tak kira macam mana pun halangan...takkan sentuh diri korang sesuka hati.. tahu tak,jodoh tue kan.....

   " walau sejauh mana kita berlari,walau sejauh mana kita mengelak,walau sejauh mana kita sembunyikan diri sampai lubang cacing pown*tapi,ada ker orang nak sembunyikan diri dalam lubang cacing??",walau perbezaan korang bagai langit dan bumi,jika Allah dah aturkan jodoh kita dengan dia,dia tetap akan menjadi jodoh kita "

kalau memang dia bukan tertulis untuk kita,,memang akan ada titik perpisahan nyer..tak payah nak frust sangat2 sampai orang cakap "makan tak kenyang,mandi tak basah,tidur tak lena" ,baik cari orang lain .,.cari orang yang betol2 berhak mendapat kasih sayang kita.. teruskan kehidupan kita macam biasa.. memang lah susah nak lupakan orang yang pernah korang sayang,tapi,jangan buat perkara2 yang boleh musnahkan kehidupan sendiri...

orang cakap"hidup ini sekali sahaja" memang lah hidup ini sekali jer,,jadi,kita kener la buat keputusan dengan betul dalam hidup kita.. korang pergi sambung belajar ker,ada faedahnya.. tak perlu buat perkara2 tak masuk akal macam tue..korang masih ada family,kawan2..

 kita tak tahu macam mana liku2 hidup kita di masa depan kan?? jadi,buat preparation untuk menghadapi semua dugaan.. setiap perkara ada titik perpisahan nyer,jadi bila2 masa,kita akan kehilangan benda yang kita miliki sekarang.. hargai setiap perkara yang kita ada sekarang dan tinggallkan perkara yang membuat kita tak menghargai diri kita.




Tuesday, August 6, 2013

surat cinta raya dari cik raudhah !!!!!!!! omg...terharunyer

assalammualaikum


surat cinta raya@kad raya dari cik raudhah yg comel <3 saranghae 

 owh,my blog..sudah lama aku tinggalkan dunia nie.. well,biaser lah busy dengan persiapan raya yang tak lama lagi.. fuh,penat tapi menyeronokkan ... tengah hari tadi,tetiber adik aku menjerit2 nama aku.. aku pown berlari2 tanya kenapa..rupernyer,aku terima surat cinta raya dari cik raudhah,my classmate time asasi dulu.. sob3,terimbau kenangan2 masa asasi..seriously,sangat rindu2 ..seperti baru semalam jer aku belajar asasi..

  aku bukak kad raya tue dengan penuh excited giler sebab nak baca apa yang cik raudhah nie tulis untuk aku.. benda first yang aku terbaca "janganlah lupak aku T.T" .. sob3.terharunyer... yes,I promise.. I will remember u always :) aku akan sentiasa mendoakn yang terbaik untuk kau,raudhah..semoga kau dapat jadi lawyer yang terbaek .. t bagi lah diskaun dekat aku yer dan ingat aku selalu walaupun kita dah lain2 course sekarang.. aku dah tak dapat belajar sama2,jawab soalan past year sama2,buat presentation sama2.. semuanyer tak dapat buat bersama2 lagi... I know,u can do it ...

  and also, thanx sangat2 sebab jadi orang pertama yang wish befday kat aku even befday  aku  belum tiba lagi..ada lagi 18 hari termasuk hari nie,befday aku .aku akan ingat sampai bila2,kau lah orang yang wish befday aku guna kad raya .. :P. wah,terharunyer sebab kau ingat befday aku.. wah~sangat rindukan kau lah,raudhah ... terima kasih sebab doakan semua impian aku tercapai,in shaa Allah.. pasal kawen tue,amin~ hehe.. harap2 termakbul kan,raudhah... lepas nie,segala gosip2 tak dapat den share lagi dengan legend lawyer nie,tapi,in shaa Allah,kalau aku kahwin,aku jemput t.psssttttttt,,kalau kau kahwin nanti,jemput aku dengan seat vvip,okey.. aku nak main renjis2 air aper tue depan muka kau t.... hahahahaha....

 aku jugak nak mintak maaf banyak2 kat kau ..selama pershabatan kita time asasi dulu,banyak sangat perkara yang kita lakukan,kalau aku ada buat silap,terguris hati,buat kau tersentap ker,aku mintak maaf sangat2.. kali nie,aku tak dapat beraya dengan seung gi oppa la,raudhah.. kiterowang,masing2 busy sikit.seung gi oppa sibuk cari duit ,aku sibuk nak beraya di malaysia.. owh,sungguh rindunyer malaysia.. .,tak per,jarak bukanlah masalahnya.. hahahahahaha :P *kalau seung gi oppa tahulah aku minat sangat2 dekat dia* so,how about ur top big bang?? raya dengan top ker???

   dan paling penting,thanx sangat2 la cakap aku comel.. sememangnya,aku comel..huhuhu *bajet* tak sangka kau akan cakap aku comel.. first time gitu... rupernyer,selama nie,kau malu kan nak mengaku aku comel kan??? kan3??? akhirnyer... feeling extra rindu2-an dengan kau biler kau cakap,aku comel!!!!! aku separuh menjerit2 excited bila baca ayat kau yang cakap,aku comel.. thanx sangat!!!


sejujurnya,aku sangat rindukan kawan2 aku time asasi dulu.. entah bila lah aku dapat jumpa korang semua nie..walau kita jauh,tapi,aku akan sentiasa mendoakan kejayaan korang semua..jadi lah lawyer yang baik2..in shaa Allah,kita kan bertemu suatu hari nanti kalau mempunyai jodoh dan takdir ..di kesempatan ini,aku memohon seribu kemaafan dekat semua kawan :)

Thursday, July 18, 2013

Universiti Pertemuan Suami Isteri (UPSI) ????? tetiber,aku teringat .....

assalammualaikum

   alright,pagi nie,aku terbukak satu page event yang berkaitan dengan universiti yang bakal aku daftar bulan SEPTEMBER nie..owh.,september,lama lagi kan?? bagi aku,masa itu sangat sekejap sebab ... aaarrrghhhh!!! jauh aku tercampak nun di perak sana..dari selatan ke utara pulak yer,farah oi... never mind,itu boleh difikirkan kemudian..yang penting,dalam kepala aku nie dah merangka banyak plan untuk tetap balik ke johor tercinta selalu.. apa aku kesah.. balik tetap balik!!! begitu semangat yer..heee~ so,kita kembali kat cerita yang aku nk share tadi.. page event tue tulis "UNIVERSITI PERTEMUAN SUAMI ISTERI (UPSI)..komited membawa perubahan dalam perkahwinan".. first time aku baca,aku tergelak2.. really?? ..pertemuan??? 2 in 1, pergi universiti untuk study and pertemuan jodoh... hahahaha

   and tetiber,aku teringat.. yup,aku akan berada di utara sana.. suddenly,i remember someone,miss someone,want to cry for someone... yes,suddenly ... aku tak tahu kenapa aku rasa macam nie..sedangkan,aku dah tekad untuk melupakan dan memberikan peluang kepada diri sendiri untuk merasai kegembiraan.. the past can't be a shadow of my future.. enough!!! kenapa aku hanya dapat melihat dia seorang jer?? my mistake.. i try harder to forget you.. but, how much i miss u??? aku jumpa banyak jenis manusia kat muka bumi nie,tapi,kenapa aku masih hanya mampu melihat dia jer???

  *tarik nafas* lupakan ..lupakan..lupakan!!!! aku tak tahu kenapa aku lemah sangat.. aku mampu hidup dengan kehidupan sendiri ,tapi aku tak tahu macam mana kalau aku jumpa dia one day?? sedarlah,farah.. banyak lagi manusia yang menetap dekat muka bumi nie yang lagi baik daripada dia!!!!! open ur eyes,please.... one day,akan ada orang yang akan menghargai kewujudan aku,right??? then ,bak kata nani.just wait  seeee..nani pown tergelak2 tau bila baca tentang "UNIVERSITI PERTEMUAN SUAMI ISTERI (UPSI).. aku first time baca, aku tertanya2 ,betol ker?? macam tak percaya jer.. hahaha..jom la survey orang2 yang berjaya dengan trendmark nie... hahahaha

   aku yang perlu memilh untuk kehidupan aku sendiri.sama ada untuk beri peluang kepada diri sendiri untuk gembira atau terus dengan perasaan sedih ... so,semuanyer bergantung dengan diri sendiri... hanya kita yang tahu kemampuan diri sendiri.... it;s a part of my life,so let's enjoy..

 sebelum aku tamatkan word2 untuk entry kali nie. aku nak mengucapkan selamat menyambut bulan ramdhan :) semoga kehidupan kita semakin baik :) untuk bakal coursemate di upsi, jumpa di sana..woa,excited nak jumpa korang semua ... let's create the best moment in upsi ,in shaa Allah...

Thursday, July 11, 2013

UPSI !!!

assalammualaikum

    hari nie,result upu keluar..full of suprise!!! aku dapat sambung degree kat upsi..jauh sangat2..dari selatan ke utara... aku sambung ijazah sarjana muda kejuruteraan perisian (perisian pendidikan) dengan kepujian.. aper tue?? yes,soalan pertama yang keluar dari minda aku..semua kawan2 aku sambung degree in law.. tahniah,,cuma aku jer yang sesat di upsi.. so sad :(  semua yang sambung law,semuanyer hebat2 belaka.. just me,the unlucky one maybe..,course tue more to software engineering..it's OPEN MARKET... ah,lantak la,yang penting,aku memang tak layak pun sambung law..  so stressss... tue lah,mlalas nak study,inilah jadinyer...

   aku dah tengok,subjek2 yang bakal aku belajar..semuanyer baru bagi aku kowt..rasernyer,semua subjek killer!!!

aku dah nampak subjek2 baru dalam hidup aku...  killer kowt,entah aku mampu bawa ke tak..harap,dapat mampu bawak dan mempunyai rezeki yang luas dalam bidang nie...aku cuak gak ,sebab aku takut dengan masa depan aku... tahniah dekat raudhah,mahirah,qiela,mimie,nani sebab dapat sambung degree in law..semuanyer dapat dekat2...  reunion la t dierowang nie... happy nyer jadi dierowang... tak per,in shaa Allah,ada hikmah,,cuma aku belum nampak lagi ... mak aku cakap,"aish,,,spm,amek account+science----->asasi law---->degree software engineering(software education).... orang dengar pown bole gelak...

   so, tahniah dekat kawan2 yang lain.. berpisah la kita di sini sahaja... :)

Wednesday, July 3, 2013

i miss that moment :(

assalammualaikum

    oh,how much i miss them so much?? rindunya ttime asasi semua :( result upu fasa 2 semakin menghampiri dan aku semakin berdebar-debar ... aku tengok balik gambar2 time asasi,dan mula merasakan "beznyer time asasi dulu,boleh gila2, walaupun kehidupan time asasi dulu sangat busy"..susah senang bersama siapkan assignment... cepatnya berlalu,tak sangka aku dah berjaya habiskan setahun asasi... masih jauh perjalanan lagi untuk mengenggam ijazah ,harap dipermudahkan :) semua gambar dp kat laman sosial yang aku ada,semuanya gambar dengan kawan2 asasi..punyer la rindu tahap gaban.. gambar2 semua nyer membawa seribu makna dalam hidup...


aina!!! chingu,miss u so much ❤

habis makan jer,semua muka hepi jer.. hepi sakan !!!!

waktu2 berlatih untuk projek psychology... projek yang paling buat hidup hectic.. hahaha


hannah!!! rindu dia giler... selalu jerit2 nama dia.
#LASTDAYASASI...

wah omei2 n fina!!! time dinner asasi.. rindu wah sangat2..
#runningmanfan tegar .❤. :P

masing2 peace2 jer..hahaha.. hari nak bentang projek global issue...
pelbagai kisah terjadi hari tue :) for the first time,my true personality and attitude appears

nani and abir!!!! selalu tergelak bila ada dua orang nie..
i miss both of u :(

wah,,semua dah dapat gelaran.. muka aku kepenatan,ceit!!! hahaha
muka fokus giler nak main game dalam running man :P 

abir and azidah!!!  rindu korang giler2...

nie apa kes????  

Sunday, June 30, 2013

pertemuan dan perkenalan :) sahabat selamanya :)

assalammualaikum



hye!! blogger!!! dah lama kan aku tak update blog nie.. tiada masa dan ada perkara2 yang tak boleh dielakkan.. ceit,aku macam orang vvip pulak,busy semacam.. so,hari nie,macam free jer,tak der kejer.. on9 fb and twitter pown,macam tak der apa2 yang berlaku .. so,aku pun pergi terjah ke blog aku yang semakin hari,semakin usang ...yup,pertemuan dan perkenalan!!! ngeeee~ aku nak cakap pasal persahabatan sebenarnya.. aku tahu,siapa yang  kali pertama baca tajuk post entry ,mesti fikir lain kan??? tak pelru tipu,. aku nie memang pandai2 jer kan cakap.. ah,lantak lah,blog aku.. hahaha..*ayat cover* let's read my story :)

lately nie,aku semakin mengenali background member2 aku.. sebelum nie,aku just kenal luaran jer..maksud aku,aku cuma kenal nama,negeri dan sikit2 kisah hidup dia.. bila aku semakin mengenali background member2 aku nie,aku rasa sangat2 bersyukur dengan kehidupan yang aku ada sekarang.. siyes,aku menangis bila dapat tahu background member aku nie... aku yang tak pernah hidup susah , rasa macam mulianya hati dia... pengorbanan yang dia lakukan tak setara dengan aku.. macam langit dengan bumi.. Dia seorang yang bertanggungjawab,baik ,hati dia sangat2 lembut.. lain giler dengan sikap aku,yang gila2 dan kadang2 terlalu mengikut emosi kowt... dan paling berbeza,dia jauh lagi matured dari aku.. so sorry,sahabat.. aku tak mampu nak berada di tempat dia,yang aku mampu lakukan ader lah bagi sokongan dan doakan yang terbaik untuk dia :(

masa dia cerita background dia,aku macam tersentap seketika..aku cuba bayangkan macam mana perasaan dia hadapi semua tue.. kehidupan dia dengan aku sangat berbeza..ya Allah,tabahkan hati kawan aku ni... jangan risau,saya akan sentiasa ada untuk awak luahkan masalah sebab PERSAHABATAN ITU WUJUD DI KALA SUKA DAN DUKA... dia dah lakukan pengorbanan,dan yang paling aku respect sikap dia. dia tak pernah membenci perkara yang membuat dia rasa sengsara ..kalau aku,memang dah bagi  makan selipar ..aku kan ganas dan garang... kelebihan aku,aku mampu bertukar jadi hulk bila marah...

ha,rupa aku jadi hulk!!! 
kepada member aku tue:

◕ ‿-   be strong!! chaiyok2..walau apa2 pun berlaku,jangan mengalah..sebab kita lah yang mencorakkan kehidupan kita.. kita lah yang menentukan kehidupan kita,jangan biarkan semua itu mengawal dunia kita ...


◕ ‿-   Walau apa2 pun berlaku, persahabatan ini adalah anugerah..awak bukan lah beban atau menyusahkan.. ada sebab kenapa kita jadi sahabat...


◕ ‿-    in shaa Allah,awak akan sentiasa dalam doa saya.. saya sentiasa berdoa suatu hari nanti,awak akan dapat memiliki kebahagian dalam kehidupan awak.. sabar itu indah... kita harungi bersama2,jangan risau tentang itu :)


◕ ‿-     kerana setiap pertemuan dan perkenalan dengan seseorang ada hikmahnya :)

Sunday, May 26, 2013

alhamdulillah,result kptm :)

assalammualaikum..

          hai,warga blogger semua.. ada cerita2 terbaru ker?? lately,sangat busy dengan kehidupan sendiri.. tapi,aku rasa sangat gembira menghadapi kehidupan sekarang dan in shaa Allah,sampai ke masa hadapan.. walaupun tak dapat penuhi semua impian aku, at least,ada beberapa impian aku yang mampu tercapai.. syukur,alhamdulillah ...

           and one of them, cukup gembira bila bukak email, dan tengok result pointer kptm.. rasa macam nak terlompat2 .. i'm not a childish cuma sangat teruja..ceh,cover malu la tue nak mengaku diri tue bersikap kebudak2 an :P.*makan selipar lepas nie*  Alhamdulilah,cgpa untuk keseluruhan kedua2 sem untuk semua subjek---->3.23.. tapi,untuk permohonan upu,hanya 4 subjek law yang terbaik akan dipilih ,seterusnya dikira sebagai cgpa untuk permohonan upu--->3.75... orang pertama yang tahu,of coz,my parents and roomate aku,nani.. yup,nani adalah orang yang selalu beri semangat untuk aku terus study..

selepas nie,hanya berdoa dan bertawakal jer tentang masa depan...



Saturday, April 20, 2013

realiti kehidupan selepas asasi :)

assalammualaikum

        yup,aku dah habis asasi.. memang rasa sangat seronok setelah bergelar ex-asasian ,tapi yang sedihnyer bila nak tinggalkan kawan2.. huhu,itu bukan cerita yang aku nak tulis sekarang,.tapi,aku nak cerita kehidupan aku selepas asasi nie...

       hari2,benda yang sama aku buat... tak payah tahu lah apa yang aku buat,, kalau korang tahu pown,bukan boleh bantu aku pown.. benda yang paling seronok,part makan..semuanyer free...tak perlu risau makanan tue makanan johor ke,makanan pantai timur ker,makanan orang utara ker,,yang penting,mak aku reti masak sedap2.. memang akan berlaku kenaikan BERAT BADAN lepas nie..  tak per,orang kata ,chubby itu comel... phuih,perasan nyer aku ...

    kejer??  hmmm..rasa nyer pertengahan bulan 5 kowt...sekarang,masa untuk aku berehat2 setelah macam nak separuh mati struggle time asasi.. naseb baik aku nie masih terselamat tau.. :)  sekarang,menunggu masa untuk balik ke masa lampau,, WELCOME BACK TO  mrsm pontian :) yeah, i miss every moment ...

   new chapter in my life:) doakan result sem 2 aku cemerlang dan dapat sambung degree in law :) amin ~

Saturday, April 13, 2013

really appreciate them :)

assalammualaikum :)


nie semua barang kenangan dari mereka sempena habis asasi law.. yang warna pink,bawah tue,warna pink tue,mahi yang bagi,,, sorry,tak berapa nak clear... di sini,ada sedikit ucapan untuk korang2 yang tersayang :)

flying to :

♬ MAHIRAH 
  thanx sebab bagi shawl tue,,warna pink,girly2,, sangat comel2,, in shaa Allah,aku try pakai nanti time degree.. always remember me,budak bermasalah ..thanx jugak sebab selalu dengar masalah aku.. i'm really appreciate u in my life :) always pray for your success and in shaa Allah,kita sambung degree law sama-sama,, miss u and always sayang kau :) sorry for everything sepanjang dua sem nie... hope dapat jumpa kau lagi masa degree :)i will keep it well :)

  NANI 
   my roomate!!!,my classmate!!!! :) rindu giler dekat nani...rindu bila nani kejutkan pagi2 sampai terkejut.. sorry kalau kacau2 pasal tingkap tue..hehe,,,thanx a lot sebab bagi semangat untuk terus belajar dan berjaya dalam asasi law... first time,dapat barang warna hijau :) very2 love it :) in shaa Allah,nani boleh sambung degree of law,wait for me yer :)miss u so much :)i will keep it well:)

♬ FARAH IZZATIEY a.k.a WA 
  roomateku!!thanx a lot jugak sebab buat suasana bilik tue happy go lucky.. nanti ,tengok running man,jangan rindu kita tau..hehe.. kalau tengok lee seung gi oppa <3.ingat2 lah dekat kita.. thanx a lot jugak sebab pinjamkan nota,ajarkan kita.. thanx so much..  wa,jangan jadi lembut sangat tau,tegas sikit.. jangan menangis2 lagi.. miss u so much :)i will keep it well :)sambung degree law sama2 ea

 ♬ FAEZ
my lecture mate :) thanx and i really appreciate it, and very love it :).. i will keep it well :) ingat yer "budak2 stok surau" :) tiba2 teringat dekat lukisan awak...hahaha,, keep it up :) weee~  thanx jugak sebab selalu bagi advise untuk sambung degree of law :) in shaa Allah,nanti sambung degree law sama2 :) caiyok2..fighting!! u can do it well in semester 2 hari tue :) first time dapat barang   warna tue :)remember me as "budak pemalas". :)

siyes,kalau tengok barang2 nie,rindu giler2 kat korang... sometimes,rasa macam nak menangis,,bila tengok barang2 nie,teringat korang.. take care yer korang2 nie :) see u in degree,in shaa Allah :) raya,datang lah rumah,,hahaha  *bajet semua duduk dekat2 jer*

Sunday, April 7, 2013

home sweet home :) the last day di sini :(

assalammualaikum...



      akhirnyer,aku sampai di rumah jugak.. dalam pukul 6.30 petang.. sangat sedih untuk tinggalkan kawan2..wa,balik pagi2 ahad tue..nani pulak,balik after exam..hari terakhir tengok qiela,mahi,faez,wah,hannah,abir,raudhah,mimie,azidah,nani,aina,and all my classmate,sangat sedih.. after this.masing2 sibuk dengan urusan masing2...sambung degree,baru kita tahu kita bersama dengan siapa...kalau berjodoh di degree,i;m feel very happy..and thanx a lot untuk barang2 kenangan,,i'm really really really appreciate them :) aku akan jaga baik2,,, take care semua dan aku doakan korang berjaya di dunia dan di akhirat....

      sangat sedih bila fikir inilah kali terakhir kita akan jumpa..i'm gonna miss u all... korang semua baik2.. banyak tolong aku,banyak buat aku gembira... share story,lepas tue gelak sama2..bez giler..sporting giler..rasa macam baru jer masuk asasi..ceh,ayat!!! hari last day tadi,share story2,ketawa2,tak sedar pown hari nie hari terakhir aku kan pergi tinggalkan uitm shah alam nie..siyes,lawak giler tadi...  cerita macam2,menganjing2,, macam dah kenal lama jer kita nie kan,,padahal,asasi tak sampai setahun pown,,i;m really appereciate u all in my life :) hari last exam,amek gambar dengan korang sebagai kenangan,masa tue,dah rasa sedih... last paper exam,memang lah seronok,tapi bila tengok kawan2 semangat nak balik,hmm..tetiber,rasa suasana kat hostel tue lain :(

     tadi,tak sempat pown jumpa raudhah,abir... so,i send my love to both of u from my blog ea..hehe..so,aku tukar lagu blog,sebab nak rasa feeling rindu kat korang,,baca ayat kat ats yang gerak2 tue,khas untuk korang jugak...  sob3...  korang yang sambung degree law tue,take care and prepare mental dan fizikal ea..hahahaha... nanti,aku datang lawat court ,jumper korang ...

Friday, April 5, 2013

sedihnyer :( my roomate :(

assalammualaikum

so sad :(  roomate2 ku sekalian bagi hadiah sebagai kenangan.. tinggal lagi sehari jer,kiterowang jadi roomate...  sangat la comel2 roomate dua orang nie...bak kata,wa ,omei2..  tetiber,rasa sedih giler nak tinggalkan tempat nie..nie pasal roomate la nie. tengok la,apa yang dierowang bagi nie..

nie NANI bagi,,comel giler kowt,,for the first time,dapat barang warna nie,,biasernyer,purple..
nie,WA bagi,,sangat la sweet :)



i love my roomate a lot.. so,aku nak story2 pasal roomate aku nie,,baca ea...wajib baca..kalau tak,see u in court..aku jadi public prosecutor t..*perasan giler*

,
     
 nie nani,,dia classmate,and my roomate ..comel kan dia nie..nani,pandai tau,,dak DEAN LIST:) dia selalu suruh aku study sebab aku kan tak minat law dan malas nak study..suara dia comel2 jer bila marah aku..aku yang tergelak..kadang2 tue,dia pergi kat katil aku,dia cakap,"eh,farah,study la".. Nani ,rajin giler kowt..aku jer yang malas dalam bilik tue ,aku rasa lah,, dalam bilik nie,ada 3 kembar nama,,nama pown boleh kembar2 ea,,eh,suka hati lah aku nak cakap apa...ngeee~ geram giler kowt kalau dia buat muka,serius comel giler...sebab dia,aku study final exam nie..dia yang bagi semangat untuk aku belajar , i love her very much:) kalau aku tak paham,aku banyak tanya dia..dia selalu cakap,dia nie biaser2 jer kalau berbanding aku..errrghhh=.=...dia dah membuktikan spm tue bukanlah penjamin kejayaan akan datang,,semua orang boleh berubah... tengok dia study,aku rasa semangat nak study..dia nie sumber inspirasi,,macam HALLAYU STAR KOREA---->nie kalau tak tahu,cari kat uncle google jer,nescaya korang akan jumper.



nie pulak wa..dia selalu cakap dia tue omei2...dia nie contra dengan aku,,dia suka gier lagu melayu..kat bilik,aku dah boleh hafal lirik lagu yang dia nyanyi.."laptop farah nie made in korea..semua lagu kat laptop farah,semua lagu korea"------>eh,cam ner tahu??tapi,yang beznyer,dia jugak giler running man ,sama macam aku... kalau tengok kiterowang gelak2 dalam bilik tue,maksudnyer kiterowang tengah tengok running man,,kiterowang bukan orang giler ea...dia nie sangat lembut hati,kadang2 aku rasa geram sangat ,kenapa dia baik sangat?? kalau aku,tak der kuasa aku nak baik sangat...tapi,that's her... aku tumbuk2 jer orang yang kener kan aku,,*amboi,farha,ganas nampak*


so,that's my roomates.. masa2 terakhir dekat sini,kiterowang makan sama2,pergi dc sama2..sebab masing2 duduk jauh,,NANI duduk melaka,WA pulak duduk kedah,aku pulak duduk JOHOR YANG CANTIK:)... i'm proud to become johorean ..#EH


Saturday, March 30, 2013

paper law III :) sudah berusaha ,tawakal jer,,perkara dah lepas..

assalammualaikum



        ya Allah,aku tak tahu nak cakap macam mana keadaan aku masa jawab paper law III,, sangat teruk,,bukak2 jer part A,aku tergamam sebab soalan first tue ,soalan pasal contract..dah la,aku memang tak minat contract,,aku study gila malam tadi,tapi tak der la gila2 sangat..sebab aku tak dapat nak study macam kawan2 aku yang lain,study psychology+contract,masa first paper.. i'm not an extraordinary person.. tapi,tak der la sampai tak tidur..nie pown.wa temankan aku study..aku study start semalam dari pukul 11 lebey sampai 5.30 petang untuk habiskan baca law of contract,criminal dan tort untuk kali pertama..giler kan??yer,aku memang giler sebab law .... i try harder to adopt with  the law's world... lepas tue,aku rehat kejap,,yang ajak study pown,roomate aku semua.. malam pulak,pukul 9 lebey,aku baru start baca tiga twin tue untuk kali kedua..bayang kan aku habis bacaan kedua for  contract only, bila pukul 12 malam... masa tue,memang aku dah rasa risau sangat..itu baru baca,belum nak hafal case yang betol2 nyer,,pukul 1.30 pagi,aku tidur sampai pukul 3.15 pagi..lepas tue,roomate aku kejutkan,aku bangun smpai pukul 4 lebih sikit..lepas tue,tidur balik sampai pukul 6 lebih.. dan untuk kali pertama,aku tak sentuh langsung sebarang past year untuk subject law.. aku dah tawakal masa datang DSB .. aku study gila2 sebab aku dah janji dengan diri aku untuk takkan sesekali hancurkan masa depan aku..walaupun law nie bukan minat aku,tapi asasi law nie penentu masa depan aku,hala tuju aku waktu degree..i need the best result walaupun akhirnya,kalau aku decide nak tukar course,,..it is important!!setiap apa yang aku lakukan sekarang akan mempengaruhi masa depan aku..so,aku tak nak bazirkan masa

     dan untuk kali pertama dalam hidup,aku duduk barisan paling depan sekali masa jawab paper tadi.. apa aku kisah??aku duduk jer la,asalkan jangan kacau aku masa aku jawab exam.. mula2,aku tergamam masa bukak kertas soalan..aku sketch2 dulu jawapan,,part B,paling obvious,aku terdiam dan terberhenti..bayangkan exeception for general rule of consideration,aku boleh blank masa jawab tadi..tapi,aku teruskan dengan tulis jawapan part A.. part A,aku bersyukur sangat sebab aku ada terbaca pasal aim of sentencing.. Malam tadi,aku asyik terselak part2 tue jer..bersyukur sangat2 kepada Allah sebab berikan ilham..

   Paling aku bersyukur bila aku tengah termenung pikir jawapan soalan 2 ,part B,pasal type of consideration and exception for general rule of consideration..aku teringat kawan  and cikgu aku cakap,kalau terlupa sesuatu time jawab exam,banyakkan selawat dan beristigfar..masa tue,benda tue jer yang aku pikir..Alhamdulillah,aku teringat pasal aku tolong tekan kan slide presentation raudhah pasal exception for general rule of consideration,,at least,aku tahu key point,,case pown,aku ingat nama sikit dan ingat jalan ceritanya.. aku rasa macam nak menangis time tue sebab dapat ingat semula..sesungguhnya Allah itu akan membantu hambaNYA yang meminta pertolongan dengan-NYA.

   not everything,aku jawab dengan betul,,tapi,aku dan tawakal sebab aku dah berusaha,,dan aku dapat rasakan result aku nie sesuai sangat lah dengan usaha aku yang study last minute... dah sangat2 bersyukur Allah bagi ilham masa aku jawab tadi.. look forward,dan aku tak nak pikir lagi pasal law III... aku hanya berdoa agar aku dapat yang terbaik dan lulus..same goes to all my friends..

Thursday, March 28, 2013

second paper :) CTU 086,,flying colour???

assalammualaikum



       hey!!hey!! second paper today,,,  paper CTU 086... hmmm... nak cakap senang tue,tak der lah sangat..part B,tue aku rasa macam boleh jawab lah..tapi!!! part A tue ,aku rasa macam aku banyak hentam jer..sebab aku macam confused..inilah padahnyer melagha dekat twitter.. merepek sorang2 dekat twitter macam orang gila,,maybe,aku perlu didaftarkan di pusat sakit jiwa .. lepas tue,ada kawan aku tegur suruh aku study... aish... tak der mood nak study la katakan.. tapi,aku tak marah pown,,aku gelak kan jer bila kawan aku suruh study,,kawan yang baik... baru ada keinsafan lepas tue nak belajar...ceh,padahal kawan aku nie berulang2 kali suruh aku belajar..macam mencurah daun ke keladi... bersabarlah korang dapat kawan macam aku nie...

    seperti biasa,port aku di bahagian belakang..my TERRITORY :) aku duduk sebelah raudhah..nak dapat aura DEAN LIST la katakan.. laju seyh raudhah jawab..aku yang jadi terkedu di situ..aku masih terkulat2 dekat situ nak jawab part A... *terkulat2,bukan kulat..*mahi,aku tak nampak dia..dia mestey la mantap jawab paper CTU 0867.. memang seronok la kener kan mahi hari nie,,siap,mahi terlari2 bila kiterowang kenerkan dia..HAHAH,,comel2 mahi :) aku pandang semua orang macam tekun menjawab paper tue,,aku jer yang masih merenung kertas tue,mengharapkan jawapan turun dari langit,,,oi,farha,kau ingat senang2 ker jawapan nak muncul kalau tak study?? dalam hidup nie,tak der perkara yang senang dapat,,kita kene berusaha untuk dapatkan sesuatu..Kita mampu merancang hidup kita namun Allah yang menentukan takdir kita selaras dengan kebaikan yang akan dapat pada masa akan datang..sometimes,memang lah kita tak nampak apa hikmahnya kita ditimpa ujian sekarang,tapi bila kita bersabar,in shaa Allah,kita akan dapat merasai dan melihat hikmahnya..Allah itu Maha Adil :)

   Hannah tadi tanya aku pasal buku2 law ada tak??aku musykil.. dia cakap,dia nak buku law aku..dia cakap.kan aku nak jadi SAUJANA EKONOMI..HAHAHA,,belum tentu lagi la ,cik Hannah sayang :)..

    tadi,aku bukak2 jer blog,ada seorang blog walking,Rafiqah Rafar tulis kat chatbox tue..dia cakap,blog aku comel..wah,first time ada orang cakap blog aku comel..bangga sekejap..tapi,blog jer ker yang comel??tuan empunya blog nie tak comel ker Rafiqah??hehe,,enough,farha!!!perasan la pulak..dah kira untung lah orang ada cakap blog awak tue comel,yer :) kalau ada sesiapa2 rasa aku comel,boleh la pm aku,,HAHAHAHA..tapi,sowie,busy dengan final exam nie..final exam membuatkan hidup aku jadi hectic...

    doakan yang terbaik untuk aku:).. aku harap sangat aku dapat buat yang terbaik for this semester :)

Wednesday, March 27, 2013

first examination paper :)

assalammualaikum

hmmm,,hari nie,first paper for final exam,,paper psychology,LAW039,,, ish,,roomate aku,farah izzatiey yg  omeiomei nie suker pulak bagi tayang gambar2 dia dari zaman budak2 sampai semester 2 nie,,hahaha,,nani pulak cakap,nani tak suka gambar dia,,boooo,,padan muka,,, nani cakap,dia suka tengok wa in real life?? aku jadi pelik,,errr,,=.=...perlu ker semua tue??  wa dah perasan,,rasa macam nak baling pinggan mangkuk dekat dia,,,  nak tahu tak,,wa kan suka buli aku,,sedih2 kan?aper la naseb aku nie kan,,jom ramai2 buat demonstrasi ,,,

beginilah nasib hidup aku di dalam bilik nie,,,  nie,sekarang,wa dekat sebelah aku,,dia paksa aku tulis dia omeiomei,,,  tengok,betapa dia suka membuli aku,,,  esok,siap lah dia,, aku belasah dia tue,,,  HAHAHA,,,  nie muka WANTED WA,,kalau jumper dia,korang belasah dia jer tue,,, *maaf,gambar dia limited edition la pulak*,,hehe

tengok2 nie,wa hacked account fb aku,,hahaha,,, tapi,biar lah,sampai last paper semester nie jer kiterowang jumpa... lepas nie,kiterowang dah tak jumpa dah,,dia budak kedah,aku dak johor,, semua duduk jauh2,,nani budak melaka,,lepas habis asasi nie,memang aku target tak nak sambung law,,dierowang nie nak sambung law,,so,boleh dierowang jumpa,,mana lah tahu,jadi classmate,,, sampai di sini sahajalah kita jadi roomate ,,hmmm,,kejap jer kan rasa masa berlalu,,, nie roomate2 aku,,malam nie,semua jadi hyper,,,HAHAHA,,maybe sebab dah nak habis sem,,, so,good luck korang2 semua,,


post pertama pasal wa,,HAHAHA,,tak der kejer  kan,,,

yang tudung merah tue,wa,, talkative,happy go lucky,,:) 3,5 in sha Allah semester 2



yang baju biru tue,nani,, comel2 kan??
 
  btw,, this is the last semester,,enjoy it,, good bye,my roomate :)

Monday, March 25, 2013

berakhirnyer kelas semester 2,,tanda perpisahan yg akan berlaku x lama lagi

assalammualaikum

kelas terakhirku ,LAW II ,penutup segala kelas di semester 2 nie,,akhirnyer,asasi undang2 nie berakhir jua,,banyak sangat kenangan,rintangan,gelak tawa,menangis,thanx so much because banyak sangat kenangan yang akan dibawa selepas asasi nie,,after this,tak tahulah kita semua akan berjumpa lagi ke tak,,,mungkin akan bertemu di course law,ataupun ada yang akan bertukar course *aku lah tue*,, for them yang jad kwn2 aku ,aku buatkan video untk korang,, video yg x bez langsung,,,sebab aku nak siapkan cepat,,sebagai kenangan,,hehe..tapi,sowie.line lembap,,vidoe classmate,x dpt diupload...



we will miss this moment,,but,don't worry,,,  persahabatan yang ikhlas akan sentiasa mekar till jannah :)

thanx a lot sebab jadi kawan2 aku kat sini,,banyak sangat korang bantu aku kat sini,,beri sokongan time aku down,, *ceh,ayat macam aku takkan jumper korang lagi jer*,,aku memang poyo sikit ,,hehe

my love for them and will miss them very much maybe ,,kih3 :
 #RAUDHAH
 #MAHIRAH
 #ABIR
 #NANI
 #QIELA
 #MIMIE
 #AZIDAH
 #FAIZI
 #FAEZ
 #EKA
 #SHIRAH
 #DIBA
 #AZRINA
 #FARAH IZZATIEY
 #SHAH AMIRAH
 #NURUL SYAHIDAH
 #IZYAN IZZATIE

  2nd video nie...

  the end :) story about 2nd semester :)





Friday, March 22, 2013

Running Wong Solo ??pown boleh :P

assalammualaikum

alright,ary khamis minggu nie,aku ,raudhah,mahi,iman,faizi,abir pergi wong solo,,makan ayam penyet kegilaan abir,,aku ,of coz muka tak tau malu,tambah nasi wooo~sebab aku makan banyak,, aku cepat lapar,,, sambil tunggu iman and izi datang,,kiterowang sempat amek gambar,,mestey lah,time tue,aku tak payah cover ayu +comel..*aku memang comel +ayu*,,HAHAHA *muntah hijau seyh*.. aku makan,memang tak pandang kiri kanan dah,,i just can only a food in my eyes :P.. semua orang makan dengan penuh kesopanan kecuali aku,,,aku memang dah lapar,aku memang belasah jer makan,,

 gambar???aku nie kan memang dasar malas,,jadi,aku malas nak upload satu2 +add caption bagai,,penat,,, siapa yang terasa diri tue comel,bleh tengok video nie,,agak poyo sedikit video nie ,sebab lagu macam nak terpisah jauh ,,hahaha


 ada gambar SWEET of the year,,HAHAHAHA... tergelak2 aku tengok gambar nie ,,kenangan terakhir untuk sem 2 nie,,,kejap jer kan,,,kejappp??? lepas nie,tak der lagi assignment,x yah stay up malam2... ada kisah pahit dan manis dalam dua semester nie,,hope,pengakhirannyer cukup bahagia,,

Good luck dekat budak2 asasi law,,semoga kita sama2 dapat result yang cemerlang :)





debate ala2 artis gitu..HAHAHA

assalammualaikum

hari rabu hari tue kan,kelas aku ada debate untuk bel,,itu assignment terakhir aku untuk bel speaking nie..memang terbaik lah... dalam debate tue,ada kemunculan artis2 and para pelakon2,,,HAHAHA...
kiterowang ada ustazah pilihan ,,,FUIYOOO~  nak tau siapa?? nie,budak bilik sebelah aku,Hanah... semua orang tepuk tangan masa dia debate,,ustazah pilihan la katakan...

yang belah kiri tue,abir,,tengah2 tue lah ustazah pilihan


kelas kiterowang ,ada macam2 lagi artis,,bukan ustazah pilihan jer,,masa debate tue pown,edward cullen pown ada,,,huhu..ya pororo!!!! mestey korang nak tau kan siapa yang ala2 edward cullen nie?? kalau nak tau,boleh la pm dengan aku,,hohoho... korang ada?? nak tau siapa yang jadi bella?? nie ,korang kener la tanya si erward cullen nie,,,kih3,,,

nie edward cullen kelas kiterowang,,,, yang belah kanan tue,,hehe


then, time gempak,abir bentang,,gilerlah,aku nie pown belum tentu dapat buat macam abir..aku ,time debate,tergagap2,,, aku nie kan sangat nervous... group aku pown okey jugak,semua hebat2,group aku dapat tajuk :dog is better than cat",,pelik punyer tajuk,,cuba korang bayangkan,,house bincangkan pasal dog and cat jer,,, memang masalah negara sekarang adalah pasal dog and cat,,HAHAHA,. pengacara debate korang,pecal winfrey...  siapa nie???boleh la google gambar dia nie,,gerenti jumper ,,,

   group aku-government side..
*faizi
*sam
*chibi

opposition side
*zatie
*mahi
*aku yang poyo,and maybe comel kowt,,,,huhu

roomate aku,nani jadi prime minister tau,,hebat kan?? Raudhah pulak ,raudhah x yah gambar sebab dah banyak gambar dia kat blog aku,,kih3...,,jadi deputy opposition leader,,,



tapi,aku tak dapat tengok la pulak debate ustaz pilihan,,*KI*KI tue aper??maybe KPOP ISLAMIAH??hehe,,,,,,HAHAHAHA,,,,, dia nie kan suker menganjing aku,,,,ada aku kesah..tapi,aku menganjing dia jugak... sebab aku berbangga,dia baca blog aku,,,kah3,,,  tambah sorang pembaca blog aku,,,terima kasih banyak2 sebab andalah yang akan membuatkan blog aku terkenal,,, *eerrr,,perasan*...

nie la KPOP ISLAMIAH...haha