Mungkin kita terlalu bahagia dengan sesuatu hingga terleka,lalu Allah uji kita agar kita tersedar. Mana mungkin perjalanan hidup seindah drama .

Monday, August 12, 2013

setiap perkara ada titik perpisahan nyer ...

assalammualaikum


  alright,hari ni,macam biaser lah ,aku pergi tengok siaran raya kat tv..cerita magika ..aku tengok sikit2 jer sebab at the same time,ada kener buat kejer lain.. aku sempat la tengok part last filem magika nie.. tertarik dengan lirik lagu yang dinnyanyikan mawi dengan diana danelle.. "setiap pertemuan pasti bertemu dengan  titik perpisahan"..
yes,betul kan?? setiap perkara bersifat sementara,akan ada waktu kita berpisah dengan semua yang kita kecapi dalam hidup..

        "setiap pertemuan pasti ada perpisahan"
        "setiap benda yang hidup pasti akan mati"
        "hidup ini ibarat roda.sekejap di atas,sekejap berada di bawah"

Setiap apa yang kita miliki,kita akan kehilangan sama ada kita sanggup atau tidak,sama ada kita sedar atau tidak,sama ada kita hargai atau tidak... Suatu hari ,kita akan kehilangan orang yang kita sayang..orang yang kita sayang termasuk family,kawan,suami,isteri,adik,kakak,abang dan seterusnya....mungkin sebab jodoh kita dengan dia sudah tertulis sampai di situ.. berpisah kerana tiada jodoh,berpisah kerana ajal sudah tiba,berpisah kerana takdir kita bertemu dan bersama dengan orang yang lebih berhak..Kita tak pernah tahu bila waktu perpisahan itu tiba dalam hidup kita.. yang pasti,kita perlu redha dalam menerima qadha' dan qadar.. bukan semua perkara yang kita mahukan akan mejadi milik kita..kadang kala,kita hanya mampu memilikinya sementara sahaja,namun kita perlu bersyukur sebab kita berpeluang untuk merasainya ...


  Memang lumrah,setiap perkara akan ada waktu ia datang dan pergi dalam hidup kita.. itu hakikatnya,jadi kita seharusnya tabah sewaktu ia pergi dan yakin lah akan ada sesuatu yang datang dalam hidup kita untuk menggantikan kesedihan tue..As example,kadang kala,family member kitap pergi meninggalkan kita buat selama2 nya secara mengejut.. memang akan terasa macam tersentap,kehilangan sangat2,tapi ingatlah,mereka itu semua pinjaman dari Allah kepada kita..yang hidup pasti akan mati suatu hari ..jadi,sebagai ibu bapa,anak,adik,kakak,abang,suami,isteri,datuk,nenek,cucu perlu hargai setiap orang yang menjadi sebahagian dalam hidup kita..



 one thing.. benda yang paling selalu kita baca dalam akhbar or mana2 source ..hari tue,dalam bulan lepas kowt,aku ada terbaca kes bunuh diri sebab putus cinta,kes buang bayi sebab kekasih tak mahu bertanggungjawab.. whatttt???? hey,come on lah.. ini cuma pendapat aku jer la kan. kalau boyfriend/girlfriend korang tinggalkan korang,baik korang tak usah nak merayu2 balik...lebih baik cari orang yang tahu menghargai korang.. sayangilah diri sendiri..dekat dunia nie,masih ada ramai orang yang akan jatuh cinta dengan kita dan setia dengan kita..tak perlu bunuh diri,toreh tangan sebab nak ex bf/gf kita kembali dekat kita.. kalau dierowang tinggalkan korang,jodoh korang di luar sana masih ada menanti kita ... kes buang bayi tue,korang tak perlu nak serah body korang untuk bf korang semata2 nak buktikan cinta korang..hey,kalau dia betol sayang dekat korang,dierowang akan jumpa terus wali korang n nikah..  jangan nak berkorban sangat lah ,jangan nak takut sangat kena tinggal dengan bf/gf korang...

 
"when u really matter to someone,that person will always make time for u.no excuses,no lies and no broken
promises"


kalau dia betol2 sayangkan korang,derowang akan tunggu korang,tunggu korang sampai korang dapat terima diri dia seadanya..tunggu korang tak kira macam mana pun halangan...takkan sentuh diri korang sesuka hati.. tahu tak,jodoh tue kan.....

   " walau sejauh mana kita berlari,walau sejauh mana kita mengelak,walau sejauh mana kita sembunyikan diri sampai lubang cacing pown*tapi,ada ker orang nak sembunyikan diri dalam lubang cacing??",walau perbezaan korang bagai langit dan bumi,jika Allah dah aturkan jodoh kita dengan dia,dia tetap akan menjadi jodoh kita "

kalau memang dia bukan tertulis untuk kita,,memang akan ada titik perpisahan nyer..tak payah nak frust sangat2 sampai orang cakap "makan tak kenyang,mandi tak basah,tidur tak lena" ,baik cari orang lain .,.cari orang yang betol2 berhak mendapat kasih sayang kita.. teruskan kehidupan kita macam biasa.. memang lah susah nak lupakan orang yang pernah korang sayang,tapi,jangan buat perkara2 yang boleh musnahkan kehidupan sendiri...

orang cakap"hidup ini sekali sahaja" memang lah hidup ini sekali jer,,jadi,kita kener la buat keputusan dengan betul dalam hidup kita.. korang pergi sambung belajar ker,ada faedahnya.. tak perlu buat perkara2 tak masuk akal macam tue..korang masih ada family,kawan2..

 kita tak tahu macam mana liku2 hidup kita di masa depan kan?? jadi,buat preparation untuk menghadapi semua dugaan.. setiap perkara ada titik perpisahan nyer,jadi bila2 masa,kita akan kehilangan benda yang kita miliki sekarang.. hargai setiap perkara yang kita ada sekarang dan tinggallkan perkara yang membuat kita tak menghargai diri kita.




Tuesday, August 6, 2013

surat cinta raya dari cik raudhah !!!!!!!! omg...terharunyer

assalammualaikum


surat cinta raya@kad raya dari cik raudhah yg comel <3 saranghae 

 owh,my blog..sudah lama aku tinggalkan dunia nie.. well,biaser lah busy dengan persiapan raya yang tak lama lagi.. fuh,penat tapi menyeronokkan ... tengah hari tadi,tetiber adik aku menjerit2 nama aku.. aku pown berlari2 tanya kenapa..rupernyer,aku terima surat cinta raya dari cik raudhah,my classmate time asasi dulu.. sob3,terimbau kenangan2 masa asasi..seriously,sangat rindu2 ..seperti baru semalam jer aku belajar asasi..

  aku bukak kad raya tue dengan penuh excited giler sebab nak baca apa yang cik raudhah nie tulis untuk aku.. benda first yang aku terbaca "janganlah lupak aku T.T" .. sob3.terharunyer... yes,I promise.. I will remember u always :) aku akan sentiasa mendoakn yang terbaik untuk kau,raudhah..semoga kau dapat jadi lawyer yang terbaek .. t bagi lah diskaun dekat aku yer dan ingat aku selalu walaupun kita dah lain2 course sekarang.. aku dah tak dapat belajar sama2,jawab soalan past year sama2,buat presentation sama2.. semuanyer tak dapat buat bersama2 lagi... I know,u can do it ...

  and also, thanx sangat2 sebab jadi orang pertama yang wish befday kat aku even befday  aku  belum tiba lagi..ada lagi 18 hari termasuk hari nie,befday aku .aku akan ingat sampai bila2,kau lah orang yang wish befday aku guna kad raya .. :P. wah,terharunyer sebab kau ingat befday aku.. wah~sangat rindukan kau lah,raudhah ... terima kasih sebab doakan semua impian aku tercapai,in shaa Allah.. pasal kawen tue,amin~ hehe.. harap2 termakbul kan,raudhah... lepas nie,segala gosip2 tak dapat den share lagi dengan legend lawyer nie,tapi,in shaa Allah,kalau aku kahwin,aku jemput t.psssttttttt,,kalau kau kahwin nanti,jemput aku dengan seat vvip,okey.. aku nak main renjis2 air aper tue depan muka kau t.... hahahahaha....

 aku jugak nak mintak maaf banyak2 kat kau ..selama pershabatan kita time asasi dulu,banyak sangat perkara yang kita lakukan,kalau aku ada buat silap,terguris hati,buat kau tersentap ker,aku mintak maaf sangat2.. kali nie,aku tak dapat beraya dengan seung gi oppa la,raudhah.. kiterowang,masing2 busy sikit.seung gi oppa sibuk cari duit ,aku sibuk nak beraya di malaysia.. owh,sungguh rindunyer malaysia.. .,tak per,jarak bukanlah masalahnya.. hahahahahaha :P *kalau seung gi oppa tahulah aku minat sangat2 dekat dia* so,how about ur top big bang?? raya dengan top ker???

   dan paling penting,thanx sangat2 la cakap aku comel.. sememangnya,aku comel..huhuhu *bajet* tak sangka kau akan cakap aku comel.. first time gitu... rupernyer,selama nie,kau malu kan nak mengaku aku comel kan??? kan3??? akhirnyer... feeling extra rindu2-an dengan kau biler kau cakap,aku comel!!!!! aku separuh menjerit2 excited bila baca ayat kau yang cakap,aku comel.. thanx sangat!!!


sejujurnya,aku sangat rindukan kawan2 aku time asasi dulu.. entah bila lah aku dapat jumpa korang semua nie..walau kita jauh,tapi,aku akan sentiasa mendoakan kejayaan korang semua..jadi lah lawyer yang baik2..in shaa Allah,kita kan bertemu suatu hari nanti kalau mempunyai jodoh dan takdir ..di kesempatan ini,aku memohon seribu kemaafan dekat semua kawan :)