Mungkin kita terlalu bahagia dengan sesuatu hingga terleka,lalu Allah uji kita agar kita tersedar. Mana mungkin perjalanan hidup seindah drama .

Tuesday, September 24, 2013

RINDU!!!!!! mereka #BFF

assalammualaikum



tetiber,aku terasa macam nak buat post entry blog nie.. RINDU!!!!! ya Allah,serius ,aku sangat rindukan member2 aku... setiap masa,aku teringat dekat dierowang,rasa macam nak menangis.. #BFF nie lah yang selalu ada bila aku ada masalah dan ketika aku gembira... Aku sangat2 rindukan mereka : : EKA,AZRINA,SHAHIRAH,DIBA,SHAH,IZYAN,SHAHIDAH,RAUDHAH,MAHIRAH,NANI,QIELA,ABIR,MIMIE,AZIDAH,WA,AINA. and semua kawan2 asasi...... suddenly,aku terbaca post azrina.. tiba2,rasa sangat sedih dan rindu yang teramat.. kalau boleh,aku nak sangat jumpa dierowang nie... bila Az cakap nak call,cepat aku amek phone aku letak kat tepi... Aku call Az,dengar suara dia jer dah buat aku sedih.. memang rasa macam banjir nak melanda kat bilik aku nie.. tapi,so sorry,aku hanya mampu call sekejap jer... aku tak pernah rasa rindu yang macam nie,rindu yang membuatkan aku nak menangis..bila kita semuanyer jauh2,aku rasa macam alone kat sini.. tak der siapa yang aku nak share problem.. i really need u  {。^◕......◕^。}..kadang2 rasa macam nak kembali ke waktu dulu,dan ulang kembali apa yang kita pernah buat sama2 dulu.. menganjing sjkt,bom tanah,HS ,chipmunk ,k-pop la dan lain2.. sangat2 rindu suasana macam tue.. sekarang pown bukan senang nak jumpa balik sebab semuanyer berada dekat negeri lain2... how can I wish I can have a power to control the time macam dalam running man tue.. heheeee~ dulu,selalu berangan2 nak pergi further study kat oversea,tapi kalau nie pown jauh sikit dalam malaysia jer kowt,aku dah homesick sebab rindukan korang... rasanyer aku terjun kowt dari aeroplane tue, kalau rindukan korang... 


: : aku teringat time aku datang palam ,nak jumpa diba dan azrina...
: : aku teringat masa aku ,az dan diba pergi ke Setia City Mall
: : aku teringat eka,shirah,az, pergi amek sijil spm dekat maktab
: : rindu nak makan takoyaki sama2...
: : aku rindu time kita study sama2 masa nak spm
: : aku teringat masa asasi,semuanyer
: : rindu nak makan ayam penyet sama2,rindu pergi ICT sama2
: : rindu kelas asasi dulu,classmate,lecturemate,coursemate n segalanya
: : aku teringat semuanyer tentang kita



☂ Maaf bila ada yang terluka sepanjang persahabatan ini...
☂ Maaf jika tak mampu menjadi yang terbaik
☂ Tapi,aku sangat SAYANGKAN dan RINDUKAN korang

"I will be with you even when you're in pain
In this hard world,that one person that made me smile is you
If you're in difficult ,then just stand there..because I will go to you
Dear friends,
I draw out your face and your name all days
because I really really miss all of you"
dan tak lupa jugak,kawan2 sekolah rendah.. time tue,masih belum cukup matured dan aku tahu,macam2 aku dah buat..sorry jugak dekat korang kalau aku ada buat salah apa2 ker :)

Saturday, September 7, 2013

berakhirnya orientasi,prepare untuk kelas yang pertama :)

assalammualaikum

yeah!!!maka ,dengan ini,berakhirlah minggu orientasi di upsi secara rasminya... dan dengan rasminya,aku telah menjadi mahasiswi di sini sebagai pewaris anak kandung suluh budiman... excited2 jugak tapi jangan lalai sampai abaikan pelajaran... di sini,terasa sangat nyaman dan mendamaikan..suasana di sini sangat cantik dengan berlatarbelakang banjaran titiwangsa..

kolej ku,syurgaku :) ngeeeee~


selama sepanjang orientasi nie,rasa sangat seronok sebab dapat banyak info yang sangat2 berguna terutamanya ptptn.. berakhirnya majlis ikrar tadi,so,aku akan cuba sedaya upaya untuk menunaikan ikrar akur janji tue dengan sebaik yang mungkin.In shaa Allah,aku akan berusaha dengan bersungguh2 untuk menjadi pelajar yang rajin.:) aku sangat suka dengan suasana kampus kat sini..

semestinya ,aku rasa sangat2 excited untuk pergi ke fakulti.. memang lah sudah ada pengalaman masa di asasi tapi kali nie,tempat yang berbeza,jadi aku assume mestilah persekitaran dan perasaan yang berbeza..hopefully,dapat buat yang terbaik di sini,sebab inilah masa depan aku..tidak samar2 lagi untuk meneruskan impian.. Pastinya,kita yang perlu mind set kan yang kita mampu lakukan yang terbaik walaupun ada pelbagai ujian ..selamat berjuang!!!! walaupun dalam minggu orientasi,tapi rasa enjoy jer..relax2 jer dengan keadaan di sini..

sempat lagi tue :P
so,next week,kelas pertama akan bermula.... Dengan semangat yang masih berkobar2 nie,in shaa Allah bersemangat sehingga 4 tahun akan datang,mari kita lakarkan kejayaan di sini dengan dihaisi memori2 indah :) ambil iktibar dari perkara2 yang lepas dan teruskan kehidupan dengan lebih semangat dan berusaha bersungguh :) everything will be okay,I can survive :) FSKIK,I'm, coming ..next week,kita jumpa ea..

Wednesday, September 4, 2013

tibanya di bumi upsi :)

assalammualaikum

sekarang,aku tidak lagi berada di rumah... uwaaaa~ sekarang,berada di tanjung malim,for the first time..homesick.. erkkkk!!!! jangan nak homesick2 sangat la farah oi... masih berada di minggu orientasi,tapi sangat seronok.. sebab apa??? sebab aktiviti kat sini tak der la mementakan sangat setakat nie lah,,just enjoy myself ..sesi berkenalan,bergelak2,jumpa member lama sikit2.. then,part paling menyedihkan bila raudhah hantar mesej gambar dierowang kat ukm.. so sad :( ... terserlah ciri2 lawyer2 kat muka dierowang.. so happy because of them.. saat tengok gambar tue,tiba2 rasa rindu sangat2 kat dierowang especially for nani,raudhah n abir!!!!! mahi sekarang di usim,sambung law jugak..wah,style la dierowang nie..

hari fisrt day daftar kat sini,pagi2 buta dah dapat mesej dari member2,raudhah dan lain2 wish "selamat menjadi warga perak"..amboi,hahaha.... tg,malim nie x der la jauh sangat dari kl..boleh jer kita roger2 hujung minggu ea raudhah.... btw,aku jumpa member asasi ,izzatie.. seronok bila jumpa member yg kenal and satu course... x der la t x der geng.. everything will be okay :) semuanya ramah2 belaka kat sini.. cool habis la .. duduk kat mana2 jer,akan ada orang yang akan tanya asal dari mana,nama,course ... daebak!!!!! 

kat sini,budak2 lepasan asasi/matrik la paling muda.. tapi,beza dgn budak stpm cuma setahun jer..semua macam tak kesah..semuanyer layan macam member2 jer... mula2,kekok jugak tapi,bila dierowang macam cool,so,layan macam member2... part paling tak membosankan bila tunggu bas.. hahaha..agak2 tunggu bas nak pergi dewan tue lama,mulalah call parents ,akak2,mesej kawan sana sini..tanya khabar,so x der i
stilah boring kat sini.. happy jer :)