Mungkin kita terlalu bahagia dengan sesuatu hingga terleka,lalu Allah uji kita agar kita tersedar. Mana mungkin perjalanan hidup seindah drama .

Thursday, July 18, 2013

Universiti Pertemuan Suami Isteri (UPSI) ????? tetiber,aku teringat .....

assalammualaikum

   alright,pagi nie,aku terbukak satu page event yang berkaitan dengan universiti yang bakal aku daftar bulan SEPTEMBER nie..owh.,september,lama lagi kan?? bagi aku,masa itu sangat sekejap sebab ... aaarrrghhhh!!! jauh aku tercampak nun di perak sana..dari selatan ke utara pulak yer,farah oi... never mind,itu boleh difikirkan kemudian..yang penting,dalam kepala aku nie dah merangka banyak plan untuk tetap balik ke johor tercinta selalu.. apa aku kesah.. balik tetap balik!!! begitu semangat yer..heee~ so,kita kembali kat cerita yang aku nk share tadi.. page event tue tulis "UNIVERSITI PERTEMUAN SUAMI ISTERI (UPSI)..komited membawa perubahan dalam perkahwinan".. first time aku baca,aku tergelak2.. really?? ..pertemuan??? 2 in 1, pergi universiti untuk study and pertemuan jodoh... hahahaha

   and tetiber,aku teringat.. yup,aku akan berada di utara sana.. suddenly,i remember someone,miss someone,want to cry for someone... yes,suddenly ... aku tak tahu kenapa aku rasa macam nie..sedangkan,aku dah tekad untuk melupakan dan memberikan peluang kepada diri sendiri untuk merasai kegembiraan.. the past can't be a shadow of my future.. enough!!! kenapa aku hanya dapat melihat dia seorang jer?? my mistake.. i try harder to forget you.. but, how much i miss u??? aku jumpa banyak jenis manusia kat muka bumi nie,tapi,kenapa aku masih hanya mampu melihat dia jer???

  *tarik nafas* lupakan ..lupakan..lupakan!!!! aku tak tahu kenapa aku lemah sangat.. aku mampu hidup dengan kehidupan sendiri ,tapi aku tak tahu macam mana kalau aku jumpa dia one day?? sedarlah,farah.. banyak lagi manusia yang menetap dekat muka bumi nie yang lagi baik daripada dia!!!!! open ur eyes,please.... one day,akan ada orang yang akan menghargai kewujudan aku,right??? then ,bak kata nani.just wait  seeee..nani pown tergelak2 tau bila baca tentang "UNIVERSITI PERTEMUAN SUAMI ISTERI (UPSI).. aku first time baca, aku tertanya2 ,betol ker?? macam tak percaya jer.. hahaha..jom la survey orang2 yang berjaya dengan trendmark nie... hahahaha

   aku yang perlu memilh untuk kehidupan aku sendiri.sama ada untuk beri peluang kepada diri sendiri untuk gembira atau terus dengan perasaan sedih ... so,semuanyer bergantung dengan diri sendiri... hanya kita yang tahu kemampuan diri sendiri.... it;s a part of my life,so let's enjoy..

 sebelum aku tamatkan word2 untuk entry kali nie. aku nak mengucapkan selamat menyambut bulan ramdhan :) semoga kehidupan kita semakin baik :) untuk bakal coursemate di upsi, jumpa di sana..woa,excited nak jumpa korang semua ... let's create the best moment in upsi ,in shaa Allah...

Thursday, July 11, 2013

UPSI !!!

assalammualaikum

    hari nie,result upu keluar..full of suprise!!! aku dapat sambung degree kat upsi..jauh sangat2..dari selatan ke utara... aku sambung ijazah sarjana muda kejuruteraan perisian (perisian pendidikan) dengan kepujian.. aper tue?? yes,soalan pertama yang keluar dari minda aku..semua kawan2 aku sambung degree in law.. tahniah,,cuma aku jer yang sesat di upsi.. so sad :(  semua yang sambung law,semuanyer hebat2 belaka.. just me,the unlucky one maybe..,course tue more to software engineering..it's OPEN MARKET... ah,lantak la,yang penting,aku memang tak layak pun sambung law..  so stressss... tue lah,mlalas nak study,inilah jadinyer...

   aku dah tengok,subjek2 yang bakal aku belajar..semuanyer baru bagi aku kowt..rasernyer,semua subjek killer!!!


aku dah nampak subjek2 baru dalam hidup aku...  killer kowt,entah aku mampu bawa ke tak..harap,dapat mampu bawak dan mempunyai rezeki yang luas dalam bidang nie...aku cuak gak ,sebab aku takut dengan masa depan aku... tahniah dekat raudhah,mahirah,qiela,mimie,nani sebab dapat sambung degree in law..semuanyer dapat dekat2...  reunion la t dierowang nie... happy nyer jadi dierowang... tak per,in shaa Allah,ada hikmah,,cuma aku belum nampak lagi ... mak aku cakap,"aish,,,spm,amek account+science----->asasi law---->degree software engineering(software education).... orang dengar pown bole gelak...

   so, tahniah dekat kawan2 yang lain.. berpisah la kita di sini sahaja... :)

Wednesday, July 3, 2013

i miss that moment :(

assalammualaikum

    oh,how much i miss them so much?? rindunya ttime asasi semua :( result upu fasa 2 semakin menghampiri dan aku semakin berdebar-debar ... aku tengok balik gambar2 time asasi,dan mula merasakan "beznyer time asasi dulu,boleh gila2, walaupun kehidupan time asasi dulu sangat busy"..susah senang bersama siapkan assignment... cepatnya berlalu,tak sangka aku dah berjaya habiskan setahun asasi... masih jauh perjalanan lagi untuk mengenggam ijazah ,harap dipermudahkan :) semua gambar dp kat laman sosial yang aku ada,semuanya gambar dengan kawan2 asasi..punyer la rindu tahap gaban.. gambar2 semua nyer membawa seribu makna dalam hidup...


aina!!! chingu,miss u so much ❤

habis makan jer,semua muka hepi jer.. hepi sakan !!!!

waktu2 berlatih untuk projek psychology... projek yang paling buat hidup hectic.. hahaha


hannah!!! rindu dia giler... selalu jerit2 nama dia.
#LASTDAYASASI...

wah omei2 n fina!!! time dinner asasi.. rindu wah sangat2..
#runningmanfan tegar .❤. :P

masing2 peace2 jer..hahaha.. hari nak bentang projek global issue...
pelbagai kisah terjadi hari tue :) for the first time,my true personality and attitude appears

nani and abir!!!! selalu tergelak bila ada dua orang nie..
i miss both of u :(

wah,,semua dah dapat gelaran.. muka aku kepenatan,ceit!!! hahaha
muka fokus giler nak main game dalam running man :P 

abir and azidah!!!  rindu korang giler2...

nie apa kes????