Mungkin kita terlalu bahagia dengan sesuatu hingga terleka,lalu Allah uji kita agar kita tersedar. Mana mungkin perjalanan hidup seindah drama .

Sunday, June 30, 2013

pertemuan dan perkenalan :) sahabat selamanya :)

assalammualaikum



hye!! blogger!!! dah lama kan aku tak update blog nie.. tiada masa dan ada perkara2 yang tak boleh dielakkan.. ceit,aku macam orang vvip pulak,busy semacam.. so,hari nie,macam free jer,tak der kejer.. on9 fb and twitter pown,macam tak der apa2 yang berlaku .. so,aku pun pergi terjah ke blog aku yang semakin hari,semakin usang ...yup,pertemuan dan perkenalan!!! ngeeee~ aku nak cakap pasal persahabatan sebenarnya.. aku tahu,siapa yang  kali pertama baca tajuk post entry ,mesti fikir lain kan??? tak pelru tipu,. aku nie memang pandai2 jer kan cakap.. ah,lantak lah,blog aku.. hahaha..*ayat cover* let's read my story :)

lately nie,aku semakin mengenali background member2 aku.. sebelum nie,aku just kenal luaran jer..maksud aku,aku cuma kenal nama,negeri dan sikit2 kisah hidup dia.. bila aku semakin mengenali background member2 aku nie,aku rasa sangat2 bersyukur dengan kehidupan yang aku ada sekarang.. siyes,aku menangis bila dapat tahu background member aku nie... aku yang tak pernah hidup susah , rasa macam mulianya hati dia... pengorbanan yang dia lakukan tak setara dengan aku.. macam langit dengan bumi.. Dia seorang yang bertanggungjawab,baik ,hati dia sangat2 lembut.. lain giler dengan sikap aku,yang gila2 dan kadang2 terlalu mengikut emosi kowt... dan paling berbeza,dia jauh lagi matured dari aku.. so sorry,sahabat.. aku tak mampu nak berada di tempat dia,yang aku mampu lakukan ader lah bagi sokongan dan doakan yang terbaik untuk dia :(

masa dia cerita background dia,aku macam tersentap seketika..aku cuba bayangkan macam mana perasaan dia hadapi semua tue.. kehidupan dia dengan aku sangat berbeza..ya Allah,tabahkan hati kawan aku ni... jangan risau,saya akan sentiasa ada untuk awak luahkan masalah sebab PERSAHABATAN ITU WUJUD DI KALA SUKA DAN DUKA... dia dah lakukan pengorbanan,dan yang paling aku respect sikap dia. dia tak pernah membenci perkara yang membuat dia rasa sengsara ..kalau aku,memang dah bagi  makan selipar ..aku kan ganas dan garang... kelebihan aku,aku mampu bertukar jadi hulk bila marah...

ha,rupa aku jadi hulk!!! 
kepada member aku tue:

◕ ‿-   be strong!! chaiyok2..walau apa2 pun berlaku,jangan mengalah..sebab kita lah yang mencorakkan kehidupan kita.. kita lah yang menentukan kehidupan kita,jangan biarkan semua itu mengawal dunia kita ...


◕ ‿-   Walau apa2 pun berlaku, persahabatan ini adalah anugerah..awak bukan lah beban atau menyusahkan.. ada sebab kenapa kita jadi sahabat...


◕ ‿-    in shaa Allah,awak akan sentiasa dalam doa saya.. saya sentiasa berdoa suatu hari nanti,awak akan dapat memiliki kebahagian dalam kehidupan awak.. sabar itu indah... kita harungi bersama2,jangan risau tentang itu :)


◕ ‿-     kerana setiap pertemuan dan perkenalan dengan seseorang ada hikmahnya :)